Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Majdnem megöltem

Írta JonC Ekkor: 2009. szeptember 17.

Majdnem sikerült kinyírni a blogot ma kora este. Ha nem lett volna a tárhelyszolgáltatómnak biztonsági mentése (naponta csinálnak, Isten tartsa meg jó szokásukat!), akkor most az estét egy hajtépéssel tarkított mentsünk-mindent-ami-menthető hangulatban töltött WordPress újratelepítéssel tölthetném, és közben imádkoznék, hogy mindent sikerüljön úgy visszaállítani, ahogy volt, sőt rakhattam volna újra fel a plugineket, állítgathatnám be őket, satöbbi. Mindezt amúgy úgy sikerült “megoldani”, hogy felraktam a WP-Super-Cache nevű kis plugint, ami elvileg arra hivatott, hogy gyorsabban töltődjenek be a blog oldalai (mivelhogy állítólag lassú a cucc, mindjárt ki is írok egy szavazást, hogy ti mit gondoltok erről), de  – miután konstatáltam, hogy a telepítése meghaladja a képességeimet – uninstalláltam őkelmét. Kaptam is szépen a mail-t, hogy sikeresen lezajlott a művelet. Ekkor – mintegy isteni sugallatra – ránéztem az oldalra az http://ismyblogworking.com/raktalicska.hu nevű okosság segítségével, amely szerint az oldal RSS Feedje nem működik, mivel ‘Lap nem található hibát’ dob vissza.

A pánik pillanatai grafikonon

Na mondom, hülye vagy te, csak nem forogsz, de azért ránéztem a dologra. A főoldalon rákattintottam a Feed feliratra, erre jött az üzi, hogy az oldal nem található. Ekkor kezdtem megijedni, de az igazi pánik akkor fogott el, amikor meg akartam nézni a legfelső postot. Rákatt, hiba. Alatta levőre katt, oldal nem található. Mint kiderült, ez a csodás plugin sikeresen kinyírta az oldalon a hivatkozásokat, így egyik aloldal se volt elérhető! A kezdeti sokk után gyors WordPress letöltés, nekiálltam lementeni mindent a szerverről, és már majdnem megnyomtam a mágikus Delete billentyűt (hogy töröljem az egészet), amikor eszembe jutott, hogy volt szó valami napi mentés-szerű témáról, amikor lebeszéltem a tárhelyet. Meg is találtam a menüpontot, úgyhogy sikerült visszaállítani egy tegnap este 10 órai állapotot, ami nekem bőven több mint elég ahhoz képest, amekkora szívás lett volna újrapakolni az egészet 🙂

Ez jó, megosztom!

  2 hozzászólás

  1. Gulyu84:

   Ismerős a szitu, bár volt már hogy nem volt ilyen szerencsém 😀

   A komment időpontja: 2009 szeptember 17th, 23:25

  2. bachterman:

   a db-cache barátságosabb, és nem bassza tele a tárhelyed sem statikus html-ekkel.

   A komment időpontja: 2009 december 1st, 18:09

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11558 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 2 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek