Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Perelnek a rendőrök

Írta JonC Ekkor: 2009. szeptember 29.

Az ominózus fénykép :)

A felperesek a rendőri intézkedés közben lettek figyelmesek arra, hogy Polgár Tamás olyan rövid ujjú pólót visel, melynek hátoldalán a “BUZI, AKI IGAZOLTAT” felirat van. (…)

Álláspontunk szerint Polgár Tamás (…) azzal a magatartásával, hogy az igazoltatás során “BUZI, AKI IGAZOLTAT” feliratú pólót viselt, másrészt azzal a cselekménnyel, hogy az igazoltatás során készült fényképfelvételt a felperesek hozzájárulása nélkül nyilvánosságra hozta, megsértette a felperesek személyhez fűződő jogait. (…) Az alperest a póló viselése során valószínűsíthetően kettős motiváció vezette. Polgár Tamás egyrészt meg kívánta sérteni az őt igazoltató rendőrök személyhez fűződő jogait, másrészt a fényképfelvétel nyilvánosságra hozásával – haszonszerzési célzattal – fokozni kívánta az általa forgalmazott pólók iránti érdeklődést. (…)

Kérjük, hogy a tisztelt Fővárosi Bíróság állapítsa meg, hogy az alperes megsértette felperesek személyhez fűződő jogát akkor, amikor a keresetlevélben előzőekben hivatkozottak szerint, igazoltatása során “BUZI, AKI IGAZOLTAT!” feliratú pólót viselt. (…) Kérjük a tisztelt Bíróságot… kötelezze alperest a jogsértés eszközéül szolgáló “BUZI, AKI IGAZOLTAT” feliratú, tulajdonát képező, vagy általa értékesíteni kívánt pólók megsemmisítésére.”

Kommentár nem szükséges…

<forrás>

Ez jó, megosztom!

  1 komment

  1. Becsődölt a Bombagyár | Ráktalicska:

   […] szinte nap, mint nap szembementek a hatalommal (ld. – egy kiragadott példaként – a legutóbbi pólós-buzirendőrös ügyet, amitől én aludni nem tudtam volna napokig, neki meg egy volt csak a sok közül, és nem is a […]

   A komment időpontja: 2009 november 9th, 21:26

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11561 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 3 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek