A fagyott hamburger pánik | Ráktalicska
nov 03

Újabb hír, amely mellett nem mehettem el szó nélkül:

Kígyózó sorok és forgalmi káosz kísérte Izlandon a McDonald’s éttermek utolsó munkanapját. A háromszázezer lakosú szigetország három amerikai gyorséttermének bezárását hétfőn jelentette be a hálózat helyi vezetője, aki a pénzügyi válsággal indokolta a döntést.

Hádehánemár gyerekek. Most azért, mert valami nem lesz többé elérhető nem kell minden pénzeteket kiszórni érte! A szar attól még szar marad, ha hiánycikké válik, ugyanúgy drága, és kevés mint eddig! Oké, az agyatokra ment a hideg, de miért is kell kígyózó sorokat produkálni egy rohadt mekdonáldsz elé? Ez olyan, mintha bejelentenék, hogy „gyerekek, a gazdasági válság miatt holnaptól nem lesz kapható a füstöltbaconos-zöldhagymás ízesítésű krémpuding”, erre mindenki ott lökdösődne a hűtőpultoknál, hogy felvásárolja a készleteket.
A reakció persze várható volt, és kicsit engem is zavarna, ha bármelyik multi (mármint az ilyen branddel rendelkezők közül) látványosan kivonulna kishazánkból, mondván, hogy itt már felesleges bármit is csinálni, legjobb lenne ledózerolni az egészet, és bevetni sóval. De: nem rohannék az utolsó napon mondjuk nyomtatót venni, ha mondjuk a HP nagy mizériával elhagyná kishazánk határait. Persze a hasonlat kicsit sántít, mert Izlandon mindössze három boltot kellett bezárni, hogy ez a kivonulás megtörténjen, míg egy HP-s patkányosdi a süllyedő hajón hosszabb lecsengésű lenne, de mégis érdekes az egész. Ennyire hiányozni fog ezeknek az a falatnyi hamburger, meg a többi bóvlikaja, ami kapható volt a mekiben? Voltak a vásárlók között, akik könnyek között hosszas szertartást követően fogyasztották el az utolsó BigMac-üket? Esetleg öngyilkos is lett némelyik nagy bánatában, hogy többet nem szürcsölhet Shake-t? Nanemár. Hihetetlen, hogy mennyire túlmisztifikálják egyesek a szóban forgó étteremhálózatot, ami pedig csak az, ami: étterem, ahol szar kaját árulnak rohadt drágán. Jó hogy nem iktattak be nemzeti gyásznapot, meg egyperces néma csendet a hír hallatán 🙂

Persze fikázom itt őket, de rájöttem, hogy mi se vagyunk különbek: náluk a McDonald’s megszűnése miatt van felzúdulás, nálunk a Danubius/Sláger eltűnése miatt vizionál a Bochkor már forradalmat…

UPDATE:

íme egy videó az izlandiakról (most már tuti, hogy ezek se normálisak):

Ez jó, megosztom!
    

    3 hozzászólás to “A fagyott hamburger pánik”

    1. i.mrc szerint:

      Mekdönci? A büdös nagy kapitalizmus egyik tartópillére, de ha úgy tetszik a státusz szimbólumok fellegvára 🙂 Láttam én már magyaros hot dog-ot, de még betyár burgert is! Nesze neked Rúzsa Sanyi!!!

    2. Sipi szerint:

      pont jókor olvastam: miután bekajáltam mekibe’. 🙂
      a Danubius/Sláger eltűnése szokatlan lesz, de mint jó birkák ezt is megszokjuk majd – mint oly sok minden mást.. 🙁 engem pl kib***ottul nem zaklat fel: eddig sem voltam különösebben oda érte. max amikor gyárban dolgoztam tudtam, mennyi van hátra a „sz*rból” – ugyanis óránként/félóránként felcsendült a hírek szignálja. ez első hallásra jónak tűnik, de hamar idegesítővé válik =)

    3. tsyga szerint:

      A betyárburgerről vizuális alkatként egy nagyon abszurd szendvics jutott eszembe, melyben a hús én vagyok. :S

      😀

    Kommentáld!

    
    preload preload preload