Megfialt a last.fm | Ráktalicska
nov 09

Újabb érdekes szolgáltatással bővült az internet csodálatos tárháza: kaptunk egy újabb remek eszközt arra, hogy akkor, és ott hallgathassuk a kedvenc zenéinket, ahol csak akarjuk. Az újszülött neve TubeRadio, és egy régóta fájó űrt hivatott betölteni, mivel segítségével rádióadót csinálhatunk a Youtube-on fellelhető kismillió zenei klipből, és más zenei videóból (koncertfelvételek például). Ha felmegyünk erre a remek oldalra, akkor mindenféle regisztrálás nélkül belecsaphatunk a lecsóba: beírjuk a kívánt előadó nevét, és egyből kapjuk az arcunkba az albumait (ezt a System of a Down beírása után kaptam):

System of a Down albumlista Tuberadion

Innen már csak egy kattintás, és összeszedi az oldal a listánkba az adott albumhoz tartozó számokat a Youtube-ról, ezután mehet is a lejátszás! Kisablakban fut a videója az adott számnak, de tulajdonképpen egy zenelejátszót kapunk, amely segítségével szinte bármelyik zenei album lejátszhatóvá válik egy internetkapcsolattal rendelkező gépen, az egész előfeltétele mindössze annyi, hogy össze tudja vadászni az összes számot, ami az adott nagylemezhez tartozik. Ha nem találja meg mindet, akkor se esik kétségbe, csak a gyűjtés végén kiírja, hogy mennyiből mennyit talált meg. Kézzel is adhatunk persze hozzá a playlist-ünkhöz számokat, amelyeket el is menthetünk (ha beregisztráltunk), így később bármelyik általunk használt gépen hallgathatjuk a saját magunk által összeállított listát!

Egy full album System és némi Junkies a listában

A szolgáltatás tehát elegáns, ötletes, és mindenekelőtt ingyenes módja annak, hogy zenéinket mobil módon rendszerezzük, ajánlom azoknak, akiknek a bárhol elérhetőség fontosabb, mint a hifi hangminőség!

Ez jó, megosztom!
    

    2 hozzászólás to “Megfialt a last.fm”

    1. sztiv szerint:

      ha jól tudom, ez a program nem új, volt már régebben is, csak akkor még nem kellett futnia a videónak. gondolom jogvédő nyomásra kellett videóablakot is tenni bele. egyébként hasznos kis cucc. 🙂

    2. JonC szerint:

      lehetséges (asszem vannak még hasonló oldalak, pl. http://www.radioninja.com/ ), mindenesetre ez ebben a formában szeptember 29.-én startolt el ( http://www.tuberadio.fm/tuberadio-launch-press-release.html ).

    Kommentáld!

    
    preload preload preload