Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Pécsi lövöldözés: kommentárok kommentár nélkül

Írta JonC Ekkor: 2009. november 27.

Ha valaki esetleg zacskóban tengetné napjait annak idézem a tegnapi hírt, ami hallatán engem is elkapott az “itt van Amerika“-feeling:

Egy elsőéves gyógyszerészhallgató maroklőfegyverrel lövöldözött a pécsi egyetemen, a gyógyszerészhallgatók fizika gyakorlati óráján. Egy 19 éves fiatalember – az elkövető csoporttársa – a helyszínen meghalt, a mentők egy életveszélyes és két súlyos sérültet szállítottak a pécsi traumatológiára. A lövöldözőt, aki egy pécsi lőegylet tagja volt, elfogták.

(forrás)

Eddig a hír, és akkor nézzük, kiből mit váltott ki egy elborult agyú hülyegyerek ámokfutása!
Volt, aki tévedhetetlen vaslogikával egyből felismerte a háttérben húzódó szálakat:

Nekem is tudathasadásom lenne, ha meg akarnám úszni a tényleges életfogytot.
A parabellum nem sportfegyver, komoly sportegyesületben viszont csak sportfegyverrel lőnek. Következésképp ez nem sportklub volt, hanem valamelyik újnáci szervezet hazafias kommandós kiképző központja. Mit tud erről a titkosszolgálat, illetve fel fogja-e tárni a nyomozás a “sportegyesület” valós tevékenységét?? Drazsé elvtársnak melegen ajánlom, hogy újabb idióta rendeletgyártás helyett inkább azokat a szervezeteket helyezzék gondos megfigyelés alá, ahol a következő időszak bomlott agyú tömeggyilkosai éppen mostanság kelnek ki a kígyótojásból…
Felhasználom az alkalmat és bejelentem Drazsé elvtársnak, hogy pszichotikus idióták százával masíroznak a pesti utcákon árpádsávos zászlók alatt, a rendőrség még vigyáz is rájuk, nehogy valami bajuk essék.

(forrás, a fentieket Hammada Fleet kommentálta 2009. november 27.-én 08:30:16-kor a cikkhez)

A másik reakció, ami sokaknál kiverte a biztosítékot a következő volt:

(forrás)

(kicsit nehezen olvasható, legépelem:

a gólyabál persze elmarad a **** anyját annak a ****fejnek akinek pont ilyenkor kell lövöldözni, a számlát a fodrásztól kinek nyújtsam be?? ha pár embernek elbaszták a dolgait, akkor minek kell még sok száznak?)

UPDATE:

második versenyzőnk (de lehet, hogy ez nem is ő, de az a szomorúbb verzió, akkor többen is vannak) a Twitter-t is telifossa a degeneráltságával: katt ide screen itt

Megígértem a címben, hogy nem lesz kommentár, de nem bírom megállni, hogy ne tegyem fel a kérdést:

BAZMEG, TI NORMÁLISAK VAGYTOK?

Ez jó, megosztom!

  4 hozzászólás

  1. Tsyga:

   Nos, ha sportlövő volt… amiben senki nem kételkedett, még a média sem, akkor azért nem csak viccből volt fegyvere, meg rá engedélye:

   “-Sportlövő: Sikeres fegyverismereti vizsga (golyós puska, sörétes puska és/vagy maroklőfegyver). Sportszakosztály tagság (változó, évi 6-30e Ft körül mozog), versenyengedély (sportorvosi papír és kb. 10e Ft), minősítő versenyeken évi legalább két, minimum III.osztályú eredményt elérése. Ha megvolt a tárgy évben a megfelelő eredmény, akkor a következő évben lehet kérvényezni saját sportfegyver tartását. Legfeljebb két fegyverről lehet szó, és amennyiben nincs meg a megfelelő sporteredmény, a fegyvertartásit a rendőrség bevonja, a fegyvereket vagy le kell adnod, vagy át kell adni / el kell adni egy arra jogosult jogi személynek (pl. sportegyesület).”

   A parabellum, pedig egy lőszermárka/típus, amit többféle maroklőfegyver, és géppisztoly is használhat.

   A komment időpontja: 2009 november 27th, 15:19

  2. sztiv:

   én sem vagyok egy nagy empatikus alkat, de ez az utolsó vélemény még rajtam is túllőtt. mondjuk azért jellemző, hogy mindenki a saját bajával foglalkozik.

   A komment időpontja: 2009 november 27th, 15:26

  3. Bobo:

   Az ostobaság határtalan!

   A komment időpontja: 2009 november 28th, 08:57

  4. 200000 ember halála milyen kellemetlen tud lenni | Ráktalicska:

   […] a gólyabál emiatt, és ő meg potyára csináltatta meg a haját drága pénzen (a postom erről itt található). Ilyen véleményeket olvasva nehéz nem általánosítani az amerikai fiatalokkal […]

   A komment időpontja: 2010 január 26th, 13:33

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11145 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 3 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek