Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Ilyen is van: imádkozás emlékeztető!

Írta JonC Ekkor: 2009. december 3.

Ma bukkantam rá erre a programra, amely a világ másfél milliárd muszlimjának számítógépet használó rétegének nyújt segítséget: jelez, amikor a napi rendes ötszöri salah (ima) ideje elkérkezik. Beállítható az is, hogy előtte  hány perccel riadózzon, játsszon-e imazenét, amikor eljön a pillanat, elsötétítse-e a képernyőt, stb.

Itt a keresztény Európa szívében ha nem is viccesnek, de nagyon érdekesnek hangzik egy ilyen program, de tutira van rengeteg ember, akinek a gépén ott figyel ez a tool világszerte 🙂

Ha érdekel a cucc, letöltheted innen!

Ez jó, megosztom!

  10 hozzászólás

  1. sztiv:

   ez fain, kár hogy nincs mit beállítanom ilyenben, pedig tuti van olyan program is, ami ugyanezt tudja, csak te állítod be, hogy mire emlékeztessen és hogyan.

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 11:33

  2. Tsyga:

   Most írtam volna ide olyat, hogy “aki muszlim, az már hozzászokott kis korától fogva, hogy naponta ötször imádkozik”, de közben utánaolvastam, és nem mindig ugyanazok az időpontok. Vagyis a nap járása adja meg. Szóval hasznos lehet egy ilyen program. (feltéve, ha ezt kezeli)

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 12:48

  3. JonC:

   meg aztán:
   1. van aki nem kisgyerek kora óta muszlim
   2. vannak feledékeny muszlimok is 😀

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 13:31

  4. sztiv:

   jaj csak így közben beugrott, hogy emlékszem egy csomó olyanra, hogy amikor megálltunk az autópályán egy pihenőben, németországból haza, vagy németországba tartó török vendégmunkások imádkoztak, mert épp naplemente volt.

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 14:10

  5. Tsyga:

   Jajaja, ez rendszeres. Érdekes, de tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy megszokható.

   Viszont, mi van ha muszlimok háborúznak? Tök ciki a csatamezőn imádkozni, nem?

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 14:58

  6. Tsyga:

   1. tudom sajnálni. 🙂 (árgh… )
   2. akkor az nagyon elvont, és nem kellően vallási fanatikus, tehát nem jó muszlim.

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 14:59

  7. JonC:

   ja, épp lövik egymást nagy géppuskákkal, amikor rápillantanak az órájukra, és elkiáltják magukat, hogy “héé, várjatokmá, 10 perc szünet, igyatok egy kávét!” 😀 életszerű… 🙂

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 15:32

  8. JonC:

   nem tudom mi a bajod ezzel a vallással, egész korrekt értékrenddel rendelkezik… az más tészta, hogy sokan félreértelmezik, és a Dzsihádra hivatkozva terrormerényleteket követnek el…

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 15:33

  9. Tsyga:

   Nincs bajom ezzel a valással egyáltalán! Sőt. Vannak egész szimpatikus tanaik. (pl. ha valaki a pokolba kerül, akkor a végítéletkor még kerülhet a paradicsomba,ha letöltötte a büntetését már. Sőt aki még a végítéletkor is a pokolba kerül az is kerülhet később a paradicsomba, ha a büntetés lejárt. 🙂 )

   Én csak a felnőttkori körülmetélésre értettem… Na az nem lehet kellemes. Vagyis inkább a gyógyulás, meg a kezelése… Grrrhhh… :S

   A komment időpontja: 2009 december 3rd, 16:13

  10. Sipi:

   erre a célra ezt tudom ajánlani:
   http://www.clocx.net/download.php

   A komment időpontja: 2009 december 5th, 15:42

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11148 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 2 vendég, 1 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek