Gubanc az RSS-sel | Ráktalicska
febr 12

Figyelem!

Az oldal RSS-ében található ‘Ez is érdekelhet’ alatt sorakozó linkeket lehetőség szerint hanyagoljátok, mivel – egy általam ismeretlen okból – vírusos (de legalábbis káros) oldalra irányítanak, pedig elvileg ide kéne mutatniuk vissza a blogra! Ez a mai naptól íródó postokra (mint ez is) már nem vonatkozik, mivel néhány  perce kiiktattam a postajánlót az RSS-ből, nehogy kicsesszek valakivel. Köszi Sztivnek, hogy szólt, bár előtte pár perccel – totál véletlenül – én is rákattintottam egy linkre, és döbbenten tapasztaltam, hogy valami kamu vírusirtós oldalra mutat a blog helyett.

Ugyanez igaz a ”Tovább a blogra’ linkre is, bár az szerencsére nem mindegyik postnál jelenik meg.

A hiba megoldására ráfekszek ma, feltúrom a netet, hátha… Esetleg ha valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne rendbetenni az ossza meg velem!

Senkiháziak kezében van az internet (is)…

UPDATE:

1. úgy fest, hogy a postajánló visszamenőleg is eltűnt az összes feedes bejegyzésből

2. úgy fest, hogy a ‘Tovább a blogra’ link is meggyógyult a postajánló kikapcsolásával,  de ezzel kapcsolatban légyszi erősítsétek meg, amit tapasztaltam (a kérdéses feed elérhető itt)!

UPDATE2:

mégse sikerült kiküszöbölni a hibát, bár érdekes, hogy Firefox alatt nem jelentkezett, de Chrome alatt igen (benti céges gépen). Mindenesetre írtam a WordPress magyarországi fórumára, hátha valamelyik guru tud segíteni 🙂

UPDATE3:

naná, hogy ma kellett résztvennem egy totál felesleges oktatáson (amelynek hála nem tudtam foglalkozni ma túl sokat a problémával), de most ráfeküdtem kicsit, és a következőkre jutottam:

1. a probléma csak Google-es cuccoknál jelentkezik (iGoogle, Google Reader), de pl. az Opera RSS-olvasójával, vagy más feed-böngészővel nem (én az NewsCrawler-t izzítottam be direkt ennek tesztelése érdekében). Ebből feltételezem, hogy az oldal jó (és átirányításmentes) feed-et szolgáltat, viszont a Google-nél van valami gebasz. Fel fogom venni velük a kapcsolatot ezügyben

2. a magyar WordPress fórumon írtak vissza, az általuk említett két plugint még ma feltelepítem, meglátjuk használ-e (eszmecserénket itt olvashatjátok)

3. írok a biztonság kedvéért majd a WP angol fórumjára is, hátha tudnak valamit segíteni.

Amit fontosnak tartok kiemelni az az, hogy nem kell kétségbeesni, ha esetleg ti is más oldalt kaptatok a blog helyett, amikor a feedben rákattintottatok valamelyik linkre, mivel ha egyből becsukjátok őket, akkor nagy eséllyel nem tudnak semmi csínyt elkövetni. A másik pedig az, hogy maga a feed olvasása ettől nem lett semmilyen formában rizikós, tessék továbbra is nyugodtan böngészni!

Ez jó, megosztom!
    

    5 hozzászólás to “Gubanc az RSS-sel”

    1. sztiv szerint:

      Nekem az iGoogle kezdőlapra van beágyazva a Google RSS Reader-e és már napok óta tapasztalom, hogy amikor a bejegyzés címére kattintok, akkor nem az oldal, hanem támadó webhelynek minősített oldalak, vagy vírusírtó look-a-like oldalak jönnek be, amik már töltenék is le az „ellenszert”. először azt hittem, hogy nálam van a hiba, beszedtem vmi vírust vagy valami, de alapos irtás után is maradt a dolog, úgyhogy gondoltam inkább szólok.

    2. JonC szerint:

      most kiiktattam a Related Postos plugint (YARPP) az RSS-ekben, és a ‘Tovább a blogra’ nem dobál máshova… nálad se, megnéznéd majd nekem?

    3. sztiv szerint:

      nem tudom konkrétan melyik feliratra gondolsz, de nekem a probléma még mindig fennáll a google feed readeréből

    4. bachterman szerint:

      firefox brief a neve, és most cseréltem le az öregedő (heh) sage-t. nagyon fasza, csak géphez kötött. de ki nem szarja le?

      belémverted a frászt, most lecsekkoltam az én rss-emet is, de minden klafa.
      a tiéd meg nagyon ritkán frissül. kommentek 2 naponta vagy legalább 24 óránként.
      de brief alatt nagyon szépen jelennek meg a posztok. semmi piszkítás.

    5. sztiv szerint:

      lehet a dologban valami, nekem a blogomnál az oldalsávban megjelenő linktár is google api alapján kapja az áldást, úgyhogy ez lehet a gond. érdekes viszont, hogy más blogoknál nem csinálja ezt, pedig van köztük mindenféle, wordpresses, bloggeres, stb.

    Kommentáld!

    
    preload preload preload