Gyermeki naivitás | Ráktalicska
ápr 22

~ az, amikor emberek pártállástól függetlenül őszintén meglepődnek, és felháborodnak egy olyan ígéret valótlanságán, mint amilyen a FIDESZ 2010-es adócsökkentésről szóló meséje volt. Az ilyen emberek meg is érdemlik, hogy hülyére vegyék őket, kár, hogy az ő naivitásuk miatt kerülhet az ország olyan helyzetbe, amiben a jobboldal dominanciája felboríthatja ezt a demokráciának csúfolt valamiféle egyensúlyt. Nem az a baj, hogy a FIDESZ-re szavaztak (bár én a fanatikus Orbán-hívőket se fogom soha megérteni az már fix), hanem az, hogy újra és újra bedőlnek a tökéletesen betarthatatlan ígéreteknek, és elhiszik, amit a politikusok mondanak. Ha már egyszer ilyen naiv felelőtlen ide-oda vezethető barmok voltatok, akkor legalább ne bégessetek együtt a hivatalból háborgó Mesterházy-val, aki – pártja érdekeiből adódóan, meg hogy a második fordulóban azért még csurranjon-cseppenjen valami – már most kelti a hangulatot a győztes ellen!

Nektek küldeném a következő kis szerzeményt, remélem magatokra ismertek amikor hallgatjátok:

Redline Offside – Kedves embertársaim, avagy „Pusztulj te alávaló söpredék!”

Dalszöveg:

Hiénaként nyálat csorgató, képlékenyen rendeződő fázis
Könnyen mozgósítható, bevethető, megvehető tömegbázis

A csorda szelleme vezérelje utad! Gyerünk, igazodj hadrendbe!
Ha alkalmi vezéred úgy kívánja, bátran marj bele a testembe

Minden apró szellőre egymás ellen zörgő, zúgolódó haraszt
Sakktáblán ide-oda tologatott megannyi sötét paraszt

A fináléra tartogatott, ketrecbe zárt, idomított állat
Nem fogok melléd állni, a kurva anyáddal vessél vállnak vállat

Mert gyűlöllek
Gyűlölöm minden cselekedeted
Arcod, szagod, szavaid, életed
Gyűlölök mindent amit képviselsz
Mert vaktába ugatsz és sosem figyelsz
Hogy csak egy hulla arcára festesz
Hamis, vigyorgó halotti maszkot
Literszámra locsolod magadra
De parfüm nem fedi a dögszagot

Ez jó, megosztom!
    

    5 hozzászólás to “Gyermeki naivitás”

    1. Mr. P. szerint:

      Most mit mondjak erre. Aki hülye… Mit hittek az emberek komolyan mondom… jön a Viktor és máris világbéke lesz, meg az olajat is magyarországon fogják fúrni? fél év múlva ugyanazok az emberek ott fognak tűntetni a parlament előtt, akik az mszp ellen hőzöngtek, gyújtogattak. NC

    2. bachtermana szerint:

      szívemből szóltál.
      lámpavasra minddel!

    3. Nfol szerint:

      Ha én elkötelezett híve lennék a Fidesznek, akkor rohadtul zavarna, hogy 2006 óta minden adandó alkalommal elmondták, hogy nekik van tervük mindenre, mit hogy kell megoldani, kezelni sokkal jobban, mint ahogy azt a kormány teszi; meg van írva a százoldalas gaming guide, csak azt várják, hogy mikor kezdhetnek hozzá, erre most valaki elszólja magát (megint) és kiderül, hogy a Tejútban kevés a kalcium. Nem mintha ez pártspecifikus dolog lenne, a kampányban mindenki annyit ígért, amennyit csak bírt és egyikük sem lenne képes megfelelni az elvárásoknak, amiket saját maguk felé támaszttattak a választókkal.

      Becsapva érezném magamat, várnám a megnyugtató magyarázatot (Kövér Lászlónak tévedésből egy régi doksit küldtek át, vagy hogy ő azt igazából nem is úgy értette, sokkot kapott a kérdés hallatán és ez blokkolta a beszédközpontját, ilyesmi), de Viktor is csak annyit tudott reagálni a táblát tartó és az ő nevét skandáló rakamazi nyugdíjasok gyűrűjében, hogy bízzanak benne.

      Hát f***om, mi mást tehetnénk, elvégre ő fogja irányítani ezt a kárpáti rántott húst a következő négy évben.

    4. bachtermana szerint:

      amerikában is hogy hitték, hogy a muszlim maki lesz az új messiás.

    5. JonC szerint:

      maradt bennem annyi az eredendő empatikus képességemből, hogy valamelyest belelássak ezeknek a szerencsétleneknek a lelkébe, és azt kell mondjam valószínűleg a kétségbeesés, meg a csodák hiánya miatt hisznek vakon a politikusokban: ez biztonságérzetet nyújt, kár hogy hamisat. ettől függetlenül ostobák, manipulálhatóak, és ezen tulajdonságaik károsak a nyitott szemmel élők számára is (mert ugye demokrácia van, a többség győz… pf), mégse akarom a halálukat.

    Kommentáld!

    
    preload preload preload