Szerecsenmosdatás | Ráktalicska
okt 07

~ -nak nevezzük, amikor az Index lehoz egy olyan szösszenetet a MAL vezetőjével, Bakonyi Zoltánnal, amelyről ordít, hogy azért íródott, hogy minél kedvezőbb színben tüntessék fel, úgymond emberközelibbé tegyék őt. Nézzünk néhány példát a szövegből, ami ezt támasztja alá:

Bakonyi Zoltánt is megérinti a látvány, mert hirtelen egy aluminiumos mondással rukkol elő: „Két biztos dolog van, a múlt meg a vörösiszapkazetta.”

Negyvennyolc órája nem aludt, jegyzi meg zavartan, de felesleges a magyarázkodás, mert ez látszik a tekintetén is.

Zihál, ahogy kaptatunk a katasztrófa sújtotta gát oldalában, hangja néha elbicsaklik

„Itt olyan természeti összejátszásról van szó, amely a tervezésnél még nem állt fenn” – mondja Bakonyi Zoltán, én pedig nem kérdezek vissza.

Namármost: csak sejtem, hogy miért íródott ez a cikk, amelyben megpróbálták a vállalatvezető emberi oldalát megmutatni, aki olyan nyilatkozatokkal borzolta a kedélyeket hét elején, mint hogy a vörösiszap méter magas sávja erős slaggal lemosható a házak faláról (meg gondolom a kárpitozott berendezési tárgyakról is), továbbá nem káros az egészségre, az a bő száz ember is csak poénból került kórházba égési sérülésekkel. Lehet, hogy ahogy öregszek úgy válok egyre paranoidabbá, de van egy olyan gyanúm, hogy ez az írás (amit természetesen címlapon főhírként tálalt az Index még reggel) csak az első lépcsőfok a szerecsenmosdatás hosszú, és fáradságos műveletében, amelynek az lesz a vége majd néhány hónap, év múlva, hogy felmentik a MAL Zrt. vezetőit a felelősség alól, esetleg ráverik a balhét valami szerencsétlen ellenőrre, aki a hierarchia legalján kullog, és mellesleg nem ő a 28. leggazdagabb magyar, mint ez az ember.

Amúgy is gusztustalan a teljes magyar média: a TV2-es Aktív nevű bulvárműsor szerkesztői is voltak olyan pofátlanok, és szavazásra bocsátották, hogy „Ön felhívta-e már a Nemzeti Segélyvonalat? Igen/Nem”, ezzel megadva a lehetőséget ostoba embereknek, hogy a csatorna zsebét tömjék olyan pénzzel, ami mehetett volna a károsultaknak is (további infók itt). Visszatérve az Indexre: nem elég a fenti húzásuk azért ők is megpróbálnak minél nagyobb szenzációt csinálni a katasztrófából:

Egy komment a videó eredeti helyéről:

Ez a pár „újságíró” milyen élvezettel beszél, karrierjének jó tesz, hogy ott lépked a sárban…
Nem bírom ezt az Index-stílust.

Most már én sem. Gusztustalan, és manipulatív módon közelítették meg a helyzetet! Minden ez, csak nem pártatlan tájékoztatás!

Ez jó, megosztom!
    

    4 hozzászólás to “Szerecsenmosdatás”

    1. bachterman szerint:

      bárcsak ennek a bakonyinak is lenne egy gátszakadása, amit egy ötkilós sün rektumból történő kitolása közben szerezne.

    2. Nfol szerint:

      Két dolog jutott eszembe így utólag.

      1. Nem tartom valószínűnek, hogy egy ilyen létesítmény vezetőségének megérné efféle katasztrófát szándékosan/passzívan előidézni. Azt sem hiszem, hogy a töltés állapotát ellenőrző járőr hanyagságból nem vesz észre ekkora elváltozást a töltésen; persze ő nem tud tenni semmit azon kívül, hogy jelenti, aztán vagy utánajárnak vagy nem.
      Ez az esemény gyakorlatilag évtizedekig leírja a céget, rommá fogják perelni őket (jogosan), talicskával fogják tőlük kifelé tolni a pénzt, akkor sem éri meg, ha van egy teherfuvarozó ismerősük, aki majd persze legjobb ajánlattal nyeri el a néhány tízezer tonnányi föld cseréjére szóló tendert. Aztán lehet, hogy ennél sötétebb dolog van mögötte.

      2. A beszúrt videón látható felirat szerint nyílt titok volt a szivárgás. Ha nyílt titok volt, vajon tudott-e róla bármilyen illetékes hatóság, vagy fontosabb volt-e a környező települések vezetőinek a csöndesen csordogáló iparűzési adó?

      Nem szándékom a MAL pártját fogni, bennem óhatatlanul felmerültek ezek a kérdések.

    3. Sipi szerint:

      na ez a mondat magáért beszél – remélem még a főiskolán/egyetemen verték belé: “Itt olyan természeti összejátszásról van szó, amely a tervezésnél még nem állt fenn” – mondja Bakonyi Zoltán, én pedig nem kérdezek vissza.
      tudtommal a tervezésnek pont ez a lényege, hogy minden szóba jöhető körülményt számba vesznek, nem?! ergó nem volt ez tervezés, csak megoldás.. :-/

    4. SzerecsenmosdatasPusztito szerint:

      Szívem szerint lesittelném pár millió évre a MAL Zrt. teljes legénységi gárdáját, a teljes vagyonukat elkoboznám, a Zsindexet meg atommal szenesíteném.

      Annak a hírportálszennynek annyi értéke nincs, mint amit lepakolok magam alá a klozeton. Egy rakás életképtelen véglény azt hiszi magáról, ők a társadalom lelkiismerete, és amit ők mondanak, az meg van mondva. Hát nehezen…

    Kommentáld!

    
    preload preload preload