Hasznos program a kék halál elkerülésére | Ráktalicska
jan 12

Felkavaró, és sokkoló: a kék halál maga

Aki Windows-t használ évek óta már biztos találkozott a jelenséggel: általában mindenféle előjel nélkül (esetleg egy kis szívszaggató vinyónyöszörgés után) a képernyő elsötétül egy pillanatra, majd egy vészjósló kék háttéren megjelenik jó pár sornyi szöveg megtámogatva néhány olyan kifejezéssel, amit még Neo sem nagyon értene, hiába látja a rendszert a lefolyó zöld karakterekben. A riasztó jelenség általában hardvergondokra vezethető vissza, úgyhogy az embernek nem elég, hogy megijed a nagy büdös kékségtől, ráadásul még hirtelen szúró fájdalom is elfoghatja a pénztárcája tájékáról… Nos, van egy jó hírem: én tudom, hogy hogyan előzhetitek meg a kék halált, és nem vagyok irigy elárulni nektek a ‘Tovább’-ra kattintás után!

A trükkhöz szükség lesz egy Notmyfault (muhah) nevű segédprogramra is, amelynek használata mindenkinek csak saját felelősségre javallott, viszont a végeredmény kedvéért érdemes vállalni egy kis kockázatot nemde? 🙂 Nézzük csak sorban mi a teendő, hogy ne lássuk ezt a kék förmedvényt soha többet:

  1. menjünk fel a program készítőinek weboldalára, és szedjük le a legfrissebb verziót lap alján található „To download the latest copy of Notmyfault (both 32-bit and 64-bit versions) click here.” mondat végén a herére kattintva.
  2. tömörítsük ki, majd a Windows-unk verziójától függően válasszunk a két exe közül:
    • 32 bit esetén /exe/Release/NotMyFault.exe
    • 64 bit esetén /exe/x64/Release/NotMyFault.exe
  3. most jön a trükk: a „BSOD Colors” nevű gombra kattintva átállíthatjuk a kék halál színeit ízlés szerint, így végre megtehetjük, hogy a csúnya kék-fehér kombó helyett egy szép ízléses rózsaszín-fehér, vagy akár egy világosszürke-sötétszürke felület fogadjon minket, amikor a gépünk úgy dönt hogy ő most inkább csendben elheveredik! MENNYIVEL TISZTÁBB, SZÁRAZABB ÉRZÉS NEM?! A program funkciói nem merülnek ki ennyiben: a „Pick your poison” (Válaszd ki a mérged) menüben kiválasztható, hogy milyen rendszerhibát akarunk generáltatni vele, majd a „Do bug”-ra kattintva máris gyönyörködhetünk az újonnan beállított színeinkben, ugyanis sikeresen kinyírtuk a rendszert, jöhet az édes reset!

    Áttekinthető felület áll a rendelkezésünkre

    A program letisztult felülete, hasznos funkciói, és a készítőjének szakértelme (nem vicc: egy Mark Russinovich nevű Windows szakértő írta, aki a SysInternals programcsomagért is felelős) mind lenyűgöző, és minden tiszteletet megérdemel! A hab a tortán, hogy mindezt ingyen igénybe vehetjük! Soha többet kék halál, éljen a hupilila!

Ez jó, megosztom!
    

    4 hozzászólás to “Hasznos program a kék halál elkerülésére”

    1. sztiv szerint:

      mióta win7-et használok, engem elkerül a kék halál. ettől függetlenül nagyon jó, mert például a zöld szín nyugtató hatással bír az emberi bioritmusra. már csak azt kéne elérni, hogy az egyszínű háttér helyett be lehessen állítani egy szép tájképet, egy édes kiscicát vagy azt, ahogy Alekosz éppen kanosan kergeti Zsófikát a nappaliban a kanapé körül. lájkolom!

    2. JonC szerint:

      új távlatokat nyitottál meg előttem, asszem írok is a készítőnek! 😀

    3. sztiv szerint:

      nagyon helyes! 😀

    4. bachterman szerint:

      mondjuk a winnek direkte van ilyen kernel utasítása, hogy „do hang”. szóval annyira nem bonyolult megfektetni ezt a foshalmot. 😉

    Kommentáld!

    
    preload preload preload