Beszélgetőlista létrehozása Facebook-on | Ráktalicska
febr 11

Eleged van abból, hogy rád ír Facebook chaten a 12 éve nem látott évfolyamtársad, akinek az a fixa ideája, hogy ti nagyon nagy spanok voltatok, és a regisztrálása óta eltelt másfél hétben minden nap órákon át idegesít? Az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre tökéletes megoldás persze a chatelési lehetőség teljes letiltása, de mi van akkor, ha néhány jó barátodnak / munkatársadnak / családtagodnak /stb. azért szeretnél online-nak látszani? A most következő trükköt egészen biztosan leírták már magyarul is máshol, de hátha nem ismeritek: a Facebook-ban van lehetőség az ismerőseidből listákat létrehozni, amelyeket – többek között – lehet arra is használni, hogy szabályozhasd kinek szeretnél elérhető lenni a chat-en, és kinek ne!

Az egész pofon egyszerű, és csak egyszer kell megcsinálni:

1. Profilom -> Ismerősök kezelése:

2. Lista létrehozása:

majd itt válogasd össze azokat, akik a legkevésbé idegesítenének fel azzal, hogy rád írnak és megkérdezik a szokásos „mizujs”-t:

Ezek után adsz a listának egy nevet, elmented, és…


3. A chatablakban ki-be kapcsolgatható mostantól, hogy mindenkinek, vagy csak a listán szereplőknek legyél online:

Ha a fenti képen sárga pacával megjelölt kapcsoló offon van (azaz szürke), akkor csak az „akikkel beszélgetnék is” listán található embereknek fogsz elérhető lenni (persze ezt a nevet én találtam ki, te megadhatsz akármit helyette).

Alternatív opcióként (főleg ha már kész egy listád, és csak egy-két ember akarsz hozzáadni) az ismerősök kezelésénél az elmés „Lista-jelenlét szerkesztése” című lenyílómenüvel is hozzáadhatsz embereket:

Ennyi az egész! Használjátok egészséggel! 🙂

UPDATE: felmerült a kérdés, hogy mi van akkor, ha valakinek kevesebb az olyan ismerőse, akivel nem szívesen beszélgetne, mint akivel igen (mondjuk van egy darab illető, aki halálra idegeli a hülye kérdéseivel, mint barátnőmet :)). Ilyenkor a teendő szinte ugyanez, a különbség csak annyi, hogy ennek a néhány ismerősnek kell gyártani egy listát mondjuk „tiltottak”, „seggfejek”, esetleg „retardok” néven, majd csak ezt az egyet kikapcsolni (a fenti kapcsolóval a sárga pacában)!

Ez jó, megosztom!
    

    2 hozzászólás to “Beszélgetőlista létrehozása Facebook-on”

    1. B B szerint:

      És ha letiltok valakit akkor, az ugye nem jelenik meg az illetőnek?

    Kommentáld!

    
    preload preload preload