Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Fotórealizmus és GTA4

Írta JonC Ekkor: 2011. július 5.

Ugyan a játékkal összesen ha fél órát játszottam (azt is havernál) mégis mocskosul imádom, és tudom, hogy majd egyszer agyba-főbe előre-hátra végig fogom tolni háromszor (az élet más területéről is ismerős lehet az érzés nyeheh). Nem rég ugye felfedeztem, hogy a kedves fejlesztők voltak olyan állatok, és lemodellezték az egész várost Google Maps-ben, most meg egy Hayssam Keilany nevű arc kreálmányára sikerült rábukkannom, amely egy grafikai mod, melynek segítségével a játék jobban néz ki. Sokkal. Mocskosul. Iszonyatosan. Nagyjából annyira más, mint amikor annak idején lehetőségem volt kipróbálni a Duke Nukem 3D-t majdnem minimálisra húzott játéktérméret (a mai generáció szerintem nem is hallott még ilyenről, pedig létezett), és low-res grafika után full képernyőn maxon 🙂 Nos, a játék így fest, ha a mod is dolgozik alatta:

Ez nem az ószöm, hanem a fákinószöm kategória!

Némi klikkelgetés után eljutottam erre az oldalra is, amelyen – ha jól vettem ki a leírásokból – nem a fentebb tárgyalt (amúgy iCEnhancer névre hallgató) mod segítségével készült screenshotok szerepelnek, hanem valahogy máshogy sikerült a készítőnek elérnie, hogy az emberből azért kitörjön néha egy-egy félhangos aztakurva. Egy képet muszáj vagyok ellopni, csak hogy legyen már ezen a kurva blogon is valami szép:

Ez a kép – jópár társával együtt – letölthető nagyobb felbontásban is a fentebb említett linkről.

Forrás

Az iCEnhancer Facebook lapja 

 További iCEnhanceres videók

iCEnhancer letöltés

Ez jó, megosztom!

  4 hozzászólás

  1. bachterman:

   olyan lett így, mint valamelyik kibaszott gotham racing vagy nfs. amúgy szép. vajon menne a p233-asomon?

   A komment időpontja: 2011 július 5th, 22:48

  2. JonC:

   szerintem akadásmentesen futna, bár annyira össze kéne kicsinyítened a játéktér méretét, hogy az egész abból állna, hogy egy pixel váltogatná a színeit 😀

   A komment időpontja: 2011 július 6th, 08:13

  3. bachterman:

   286-oson volt ilyen élmény a doom alacsony felbontásban 😀

   A komment időpontja: 2011 július 6th, 22:51

  4. Nfol:

   Macskakő. Szép. Nálam eredeti grafikával is totál esélytelen, ezzel a moddal meg szerintem rögtön negatív lenne a framerate.

   De majd egyszer…

   A komment időpontja: 2011 július 7th, 09:58

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11144 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 1 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek