Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Mai örömöm: a Doom3 magyar szinkron!

Írta JonC Ekkor: 2009. október 19.

Doom3 logoA mai borongós reggelen nagyon nagy szüksége lehet az embernek némi örömforrásra, hogy legyen kedve túlélni a napot. Ma már volt néhány ilyen momentum, ami felvidított (például a Vadon Jani, meg a Balázs ökörködése reggel a Danubiuson, amit csak hétfő hajnalban szoktam néha hallgatni a buszon, ami néha azt eredményezi, hogy mindenféle előjel nélkül hangosan felröhögök  az utazóközönség legőszintébb megrökönyödésére), továbbá az a mókás tény, hogy betérvén a Raiffeisenbe már régi ismerősként rámköszöntek az ott dolgozók (látjátok, úgy is lehet ismerősöket szerezni, hogy sokat jársz bankba könyörögni). Szóval voltak azért mókás dolgok, de a legjobb akkor várt, amikor végre beestem az albérletbe, és gyorsan lecsekkoltam a neten a cuccaimat. Péntekről nyitva maradt egy lapfül, amelyet nem tudtam eléggé kivesézni akkor, és most nézegettem meg a részleteket rajta. Egy jó öt évvel ezelőtt elkezdődött project oldala volt az, amelyben én is részt vettem néhány éve, és a Doom3 nevű klasszikus FPS magyar szinkronjának elkészítését tűzte ki célul az ötletgazda. Annak idején talán még a Rossz PC játékok blogon olvastam a felhívást, hogy szinkronhangokat keresnek, és én is felvettem a kapcsolatot a hababa fedőnéven futó sráccal, és küldtem is neki néhány wav file-t további felhasználásra. Amúgy nagyon sokat szenvedtem velük, mivel nem voltam megelégedve soha a végeredménnyel, így csináltam mindegyikből vagy harminc variációt. Azok után, hogy ezzel a pár tőmondattal is megküzdöttem, rá kellett jönnöm, hogy bizony a szinkronszínészi munka se könnyű kenyérkereset, sőt. Most – hogy már több videó is elérhető a project weboldalán – arra is rá kellett eszmélnem, hogy a többi “hangdonor” sokkal jobb munkát végzett, mint én (például érdemes megnézni az ázsiai arc haláljelenetét ezen a linken, profi munka!), szóval az impozáns bandából kicsit kilóg majd az a pár karakter akiket én személyesítettem meg, de sebaj 🙂

Szóval ma reggel ez az alábbi kis videó volt az örömködés tárgya számomra, amelyben bizony az én hangomon szólal meg a Sinclair nevű tudós, tessék megtekinteni (talán lesz Youtube-link is előbb-utóbb):

Videó itt

A szinkron főoldala itt

Ma már rakom is fel majd délután újra a játékot, úgyis végig akartam tolni még egyszer 🙂

Ez jó, megosztom!

  6 hozzászólás

  1. bachterman:

   höhö, érdekes a hangod. 🙂

   A komment időpontja: 2010 január 5th, 20:49

  2. JonC:

   itt is kaphatsz belőle ízelitőt : http://raktalicska.hu/2009/10/15/oktatovideo-tolem-nektek/ 😉

   A komment időpontja: 2010 január 5th, 20:54

  3. gulyu84:

   Állat 😀 Am nyugi bőven üti a szinvonalat amit a magyar szinkronos pcjátékoktól elvárható.

   A komment időpontja: 2010 február 9th, 20:43

  4. gulyu84:

   hű de régi cikk 😀

   A komment időpontja: 2010 február 9th, 20:43

  5. JonC:

   az 🙂 hogy bukkantál rá most? 🙂

   A komment időpontja: 2010 február 9th, 20:56

  6. Gulyu84:

   Szörföztem a blogodon 8)

   A komment időpontja: 2010 február 9th, 21:07

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11149 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 1 vendég, 1 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek