Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Lajos, szeretlek ám a k***a anyádat!

Írta JonC Ekkor: 2009. október 29.

Ez az aranyköpés csak egy volt azok közül, amelyeket tegnap a Vidi-drukkerek ordítottak be Szűcs Lajosnak, a Lombard Pápa FC kapusának a második félidőben. Bizony, tegnap életemben először (és szerintem utoljára) elmentem megnézni egy focimeccset élőben, és mind a kilencven perc tömény unalmat végigfagyoskodtam a hideg októberi estében. Persze magamtól nem mentem volna még a stadion közelébe se, csak miután Jani kollegám (aki a meccsen mint biztonsági ember volt jelen) letette a nagyesküt telefonban, hogy vagy ott vagyok kezdésre, vagy megtalál, és megöl döntöttem úgy, hogy asszonyt is lecibálva magammal megnézzük belülről is a Perutz-stadiont (ez megint milyen egy mondat lett…). Eleve számítani lehetett arra, hogy semmi érdemleges nem fog történni a pályán, mivel legalább 4 gólos előnnyel kellett volna nyernie a Pápának, ha tovább akartak volna jutni a bajnokságban. Ez így is történt, végigásítoztuk a 90 percet, amelyet csak a vididrukkerek dobtak fel a postcímben említetthez hasonló bekiabálásokkal (amelyeket Lajos – a térfélcserét követően – egész jól tűrt 40 percig, de a végén már ő is visszakurvaanyázott). Például egy veszélyes szabadrúgásnál beordították neki, hogy “Lajos, legalább a sorfalat állítsd fel, ha már a farkadat nem tudod!”, szóval én konkrétan végigröhögtem a második félidőt. Már ezért érdemes volt meccsre menni, bár állítólag a pápai keménymag (öreg alkeszek kereplőkkel) még viccesebb, be kell közéjük ülni, és szívni magadba a bölcsességeket.

0-0-ás végeredménnyel (nahát, milyen meglepő) zárult a meccs, sőt még a végén szokásos verekedés is elmaradt sajnos, így mindenféle komplikációk nélkül el tudtuk hagyni a stadiont. Egyszer azért megnéznék egy lovasrendőrt mondjuk az Üllői úton, de csak olyan 30-40 méteres távolságból 🙂

Képek:

És egy bónuszvideó a végére a lefújás pillanatáról:

UPDATE:

most bukkantam rá erre az elmés kis hülyeségre Jeff Dunham weboldalán (Silence! I kill you! megvan?), és véletlenül pont a Lajos képe akadt a tallózásnál a kezem ügyébe:

Ez jó, megosztom!

  5 hozzászólás

  1. tsyga:

   *kupában. 🙂

   A komment időpontja: 2009 október 29th, 22:49

  2. tsyga:

   “ezt bírni azért baszdmeg…” 🙂

   A komment időpontja: 2009 október 29th, 22:51

  3. JonC:

   kupa, bajnokság, liga… nem látok különbséget 🙂

   A komment időpontja: 2009 október 29th, 23:09

  4. tsyga:

   Pedig, ha belegondolsz van. A bajnokság egy hosszabb lefolyású, több csapatos rendszer, ahol helyezések vannak, és az egyes csapatok az idény végéig versenyben vannak egymással. Mindenki játszik mindenkivel.

   Viszont egy kupában kieséses rendszer van, összesorsoltak játszanak egymással, illetve később a továbbjutók.

   Lényegében szerintem akármilyen sportról is legyen szó, egy kupában több a szerencse, mint a bajnokságban, hisz ott több meccs van, egy-egy botlást ki lehet javítani. Viszont kieséses rendszerben nem.

   A liga tulajdonképpen a bajnokság szinonímája szerintem. (pl. a Bajnokok ligájában először csoportmérkőzések vannak, utána a kieséses rendszer, de az már a döntő rész. Lényegében az is egy kupa, de a csoportkörök miatt bajnokság jellegű. Ugyanúgy, mint mondjuk egy világbajnokság vagy EB.)

   A komment időpontja: 2009 október 30th, 12:39

  5. JonC:

   így már értem, köszi az infót! 🙂

   A komment időpontja: 2009 október 30th, 15:51

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11558 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 3 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek