Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

‘Nesztek egy kis muzsika’ rovatunkban ma

Írta JonC Ekkor: 2009. december 1.

Engedjétek meg, hogy bemutassak egy zenekart, ami a magyar underground alternatív mjúzik egyik markáns színfoltjává vált az évek alatt, bár én csak a napokban vettem a fáradtságot, hogy rájuk gúglizzak (éljen az újmagyar). A formáció neve Manökken Proletarz, és bizonyos hangulatokban kifejezetten jóleső elborult lemezzel rukkoltak elő, amely a nyári táborok hangulatát idéző “Diszkréten élvezz” címet viseli. Érdekes, hogy ez a banda is – többek között – Szigetszentmiklóshoz is köthető gyökerekkel rendelkezik, ugyanúgy mint a Pál Utcai Fiúk, úgy látszik arrafelé van valami altergócpont. Mindenesetre én örülök annak, hogy zenélni kezdtek, és az új lemezen meg is találtam az új kedvenc számomat (talán még last.fm-en is love-oltam, ami nálam nagyon nagy szó), mégpedig az utolsóelőtti, Szánalmas lehettél című track vált a szívem csücskévé pár hétre. Meghallgatni itt lehet:

Manökken Proletarz – Szánalmas lehettél

Természetesen a tömegízléshez képest meglehetősen meredek a műfaj, amiben ők mozognak, de szerintem pont az egyediségük adja meg az értéküket. Akinek a fenti ízelítő alapján megtetszett ez a női énekhangba oltott Kispál/PUF elegy, az itt találja a hivatalos oldalukat (letölthető mp3-akkal egyetemben), itt pedig a Myspace-üket!

Ez jó, megosztom!

  2 hozzászólás

  1. sztiv:

   kellemes hangja van a hölgynek, ráadásul a zene is jó. beléjük hallgatok mélyebben is 😀 köszi a tippet

   A komment időpontja: 2009 december 1st, 13:19

  2. JonC:

   szívesen, örülök hogy tetszik!

   A komment időpontja: 2009 december 1st, 13:24

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11416 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 3 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek