A SAP és a Y2K+10 | Ráktalicska
jan 06

Bocsánatot szeretnék kérni előre is a most következő hiperkocka-poénért, de nem tudom nem szóvá tenni, ha már ekkora SAP-expertté avanzsáltam néhány hónap alatt. Most volt ugye egy lightos kis évszámváltás, ami jónéhány informatikai rendszert megzavart, mivelhogy most változott először 2000 óta a harmadik számjegy oly módon, hogy nulla helyett egyes szerepel ott. A német Postbank ügyfeleinek egy része pl. nem tudott hétvégén a pénzéhez jutni ATM-en keresztül ebből kifolyólag. Nnna, kedvenc ERP-rendszeremet se kerülte el a móka, mivel a spool request-ek (tudom, egészségemre, vagy anyámat) kreálásának dátumát január 1.-étől nem 2010/01/01-nek, hanem 2100/01/01-nek jelölte, ami – bár csak minimális eltérésnek tűnik – mégiscsak kilencven évvel röpítette előre az idő kerekét. Klasszikus esete annak, hogy nem mindegy hogy csapba szarunk, vagy szarba csapunk ugyebár. Ennek az „apróságnak” köszönhetően ezeket a request-eket (amik december 23.-a után lettek létrehozva) többé nem lehet törölni a reorg job-ok közül, csak két kernelpatch feltolása után, amelyek a 1422843-as SAP Note-ban vannak leírva. Akit felcsigáztam ezzel a hírrel (tudom, sokan vagytok :)), az további infókhoz ezen a linken juthat.

Miért is írtam le mindezt? Tudhattam volna, hogy az olvasótáboromnak a 99,9999%-át nem fogja érdekelni ez a téma. Ezzel tisztában is vagyok, csak gondoltam megvillantom, hogy milyen jó szakember vagyok (ami rohadtul nem igaz, de ugye az imidzs fontos), továbbá jó előszót írok a most következő videóhoz, amelyen valamelyik kollegám szerepel, aki sokkal brutálisabb szóvirágokat ismer a cég tevékenységi körével kapcsolatban:

Tegye fel a kezét, aki a kötőszavakon kívül megértett még valamit az arc mondandójából! 🙂

Ez jó, megosztom!
    

    2 hozzászólás to “A SAP és a Y2K+10”

    1. bachterman szerint:

      én értettem, és bentdolgozóként biztos nagyon tiszta, száraz és barátságos érzés, de ez a cég ugyanazt a company policy-t vallja, mint húsz éve. dos-os jankók.

    2. JonC szerint:

      ugyan-ugyan. csodálatos vállalat. a neve és hírneve ellenére ez az a cég, ahol háromhavonta csökkentik a melegétel-utalvány mennyiségét (most éppen 9000-ről 7200-re), de a managerek félévente kapnak zsír új szolgálati kocsit. imádom.

    Kommentáld!

    
    preload preload preload