Kontraszelekció | Ráktalicska
febr 23

A cégemnél felhalmozott tetemes mennyiségű realitásérzékét, és önálló gondolkodásra való képességét réges-régen elvesztett hiperkocka már megint alkot. Volt ugye az a sztori, amikor közülük jópáran nekiálltak körlevelekben tiltakozni a körlevelek ellen, aztán emlékezetes volt az az eset is, amikor az újonnan telepített sorompók működésével a vezetőség fontosnak találta körlevélben megismertetni a dolgozókat (azóta már értem miért), és volt rá precedens, hogy gonosz módon az ő kárukra poénkodtam. Azóta eltelt pár hónap szinte teljes nyugalomban, végre úgy tűnt, hogy ezek a kontraszelekció hatására létrejött egyedek végre abbahagyták az aktív agyzsibbasztást (bár pár hete megdöbbenten láttuk Zé bácsival, hogy az egyik példány felnyitja a beléptetőkártyával működő sorompót, és arcán önelégült mosollyal besétál a parkolóba), és nem égetik magukat ilyesmikkel tovább. Súlyos tévedés volt ezt feltételezni: aki szarul szocializált, beszűkült tudatú, gondolkodásra alkalmatlan IT-snek születik, abból sose fog értelmes ember válni (a szomorú az egészben az, hogy az ilyenek is mehetnek szavazni). Ez ma tudatosult bennem, ugyanis újabb rohamra indultak az épeszűbb többség(?) ellen:

Úgy indult az egész, hogy kaptunk egy levelet még múlt héten, hogy bizonyos információkra szüksége van a HR-nek, és kérték, hogy minden dolgozó küldje el egy megadott illetőnek emailben ezeket. Ezt az okosabbja sikeresen abszolválta azzal, hogy nyitott egy új levelet, beleírta címzettnek ezt az arcot, és szépen rákattintott a ‘Send’ gombra. Tegnap érkezett meg hozzám (is) az első eltévedt levél… aztán a második. Ma már az ötödik jött, és még bőven nincs vége a napnak!

Ezek az anyaszomorító bitagyú droidok ugyanis még arra sem képesek, hogy az eredeti levél instrukcióit kövessék, mivel akkor nekik is világossá vált volna, hogy ne a ‘Válasz mindenkinek’-kel próbálják visszaküldeni, hanem új levélként… Mivel ez sokuk töppedt agyacskát megfeküdte, mint feldolgozandó információ (data overflow, érted), így minden egyes ilyen idióta végigteríti a céget a válaszlevelével.

Itt tartunk most. Várhatóan délután 5-ig még jönni fog pár versenyző (notóriusan utánuk nézek, kíváncsi vagyok, hogy milyen arca lehet valakinek, aki ilyen hülye), és holnap pedig – a múltkori hasonló eset tapasztalatai alapján – várhatóan be fog indulni a ‘ne küldjetek körleveleket légyszi!’ típusú körlevelek áradata.

Jött közben egy kis segítség a leendő elkövetőknek, hátha megelőzhető a járvány (bár szerintem nem jó ez a tipp se):

Kedves leendő IT szakemberek!

Mivel sajnos mindenki mailbox terjedelme véges és ha jól tudom amúgy is csak egy embernek kell  a revalidation-t elküldeni:

Meg szeretnék kérni titeket kollegáim nevében is hogy  a notes-nak ezt a gombját használjátok ha válaszoltok :  

és ne ezt:   

Köszönjük szépen.

Esélytelen, hogy ez bármiben is meggátolja őket, ők ennél sokkal elszántabbak 😀

Ez jó, megosztom!
    

    7 hozzászólás to “Kontraszelekció”

    1. bachterman szerint:

      ja, hogy angolul van? az idegen nyelv. 🙄
      a lotus notes-t amúgy nem szeretem, meg az oracle-t sem, de sajnos nem szerelemből áll a világ, hanem a pénz ugattat mindenkit.

    2. JonC szerint:

      ennyiből felismerted a Notes-ot? ügyes!

    3. bachterman szerint:

      „Meg szeretnék kérni titeket kollegáim nevében is hogy a notes-nak ezt a gombját használjátok”
      notes nevű levelező, ami céges infarktustúrára van pakolva nem sok van. 😉
      esetleg a ms exchange, de az nem notes. 😀

    4. JonC szerint:

      opsz, ezt benéztem 😀 nem figyeltem oda eléggé arra, amit bemásoltam a körlevélből 😀

    5. Bobo szerint:

      Sosem gondoltam volna hogy egy ilyen cégnél ennyire hülye emberek tudnak lenni!
      Már nem is akarok ott dolgozni 🙁

    6. JonC szerint:

      ugyan-ugyan, nem kell ilyen negatívan felfogni. én speciel jókat röhögök néha rajtuk 🙂

    Kommentáld!

    
    preload preload preload