Új Gorillaz klip – Bruce Willis megint nagyot alakít! | Ráktalicska
márc 04

Kedvenc virtuális zenekarom, a Gorillaz új klippel rukkolt ki, amely a mostanában megjelent Plastic Beach című nagylemezüket hivatott promotálni. A Blur frontemberének, Damon Albarn-nak, és a Tank Girl című képregény rajzolójának, Jamie Hewlettnek közös együttese évek óta a kedvenceim közé tartozik, mivel látok bennük kreativitást, és ez igaz a zenéjükre, és a klipjeikre is. A zenében rejlő ötletességre az egyik legjobb példa talán az El Manana című számuk lehetne, amely nálam a „világ legszomorúbb klipje” díj nyertese (holtversenyben a Radiohead Paranoid Android-jával), de a vidámabb számaikon is átsüt valamiféle melankólia. Ez a project (utálom ezt a szót) érdekes egyvelege az underground, és a mainstream zenének, mivel nem illik bele a Viva TV-s image-be, mégis nyomják a klipjeiket, és a legtöbb fiatal ismer tőlük legalább egy számot.

Öt éve nem jött ki nagylemezük, kezdtem már azt hinni, hogy feloszlottak (ami rajzfilm-figurákról lévén szó meglehetősen furcsán történhetett volna meg :)), erre ma – Zé barátom linkje által – rábukkantam az új lemez egyik húzószámának klipjére, amely a Stylo címet viseli. A zene alapvetően tetszett, a történések dinamikája is, továbbá érdekes volt látni a zenekar tagjait is úgy, hogy végre kiléptek az élénk színekkel operáló rajzfilm-szerű világból, de az igazi döbbenet a klip közepe táján jött: de hisz ez Bruce ‘Badass’ Willis! Nagyon jól alakítja az ember (vagyis CGI-figura) vadászt, igazi flegma macsó:

Ha meg szeretnétek hallgatni a teljes albumot, akkor ide kattintva megtehetitek!

Ez jó, megosztom!
  

  5 hozzászólás to “Új Gorillaz klip – Bruce Willis megint nagyot alakít!”

  1. bachterman szerint:

   hoppá. nem is tudtam, hogy a kismajmok már 3d-ben vannak. én még a klintísztvúdos klippet láttam, abban még elég kétdimenziósak voltak. és volt egy dagadt is velük, meg egy csingcsung is.

  2. JonC szerint:

   ja igen, ők azóta kiváltak a bandából összeférhetetlenségekre, és pénzügyi nézeteltérésekre hivatkozva. a dagadt azóta gennyesre kereste magát azzal, hogy kiadta a zenekarral kapcsolatos emlékeit könyv formában (a címe „Life on the drawing table” volt), míg az ázsiai egy ideje drogelvonón tartózkodik, mivel „kicsit” elkapta a Rock&Roll rugója a szétválás után.

  3. bachterman szerint:

   asztakurva. de ezt így kitalálják, nem? mert ezek ilyen virtuális népek és virtuális zenekar, mint a shygys meg a többi kasztingolt fijúzenekar. 😀

  4. JonC szerint:

   amit mondasz tökéletesen igaz, csak a ragozás nem stimmel: nem kitalálták, hanem kitaláltam 😀

  5. bachterman szerint:

   ebből is látszik, mennyire tájékozott vagyok a popzenében.

  Kommentáld!

  
  preload preload preload