Hétfőpost sokadszor | Ráktalicska
máj 03

Olyan régen volt már hétfőpost, hogy szinte el is felejtettem mennyire jó leírni, hogy a hét indítása mindig egy elég nyögvenyelős, ámde különleges nappal történik, amely gyakorta okoz akkora traumát számomra, hogy csak hosszas rehabilitációval tudom túltenni rajta magam. Cseszhetem, hogy 6-7 órát alszok, a hajnali kelés úgyis kikészít, és ez csak mostanra látszik enyhülni, hogy egyre szebb idő van, és egyre korábban kezd derengeni az ég alja. Sebaj, ennek is megvan a hangulata (hogy a hasznáról, a még egy otthon töltött estéről ne is beszéljünk). A vasárnap esték amúgy általában a Heti Hetes megtekintésével szoktak zárulni (tudom-tudom, ez annyira gusztustalan, hogy helyette akár mondhattam volna azt is, hogy ezeken az estéken különféle latexcuccokban fajtalankodok kisállatok bevonásával, de az igazat megvallva néha szórakoztat – néha viszont kifejezetten dühít). Ez alól a tegnapi eset kivétel volt, mivel nem volt erőm és főleg kedvem a jópofáskodásukat hallgatni, de még mielőtt végképp letaglózott volna az álom még megnéztem egy érdekes ismeretterjesztő filmecskét a Discovery-n, amely a Csendes szörnyetegek (Monsters inside me) címet viselte, és arról szólt, hogy nem érdemes a Viktória-tóban fürödni, mert esetleg az ember agyába férgek költözhetnek rá néhány évre. Korrekt kis műsor volt nna, le volt vezetve ezeknek a parazitáknak az életciklusa, az általuk okozott tünetek, meg hasonlók… a fószer, akinek 40 évvel a vietnami háború után jött elő a kis élősködők által okozott betegség is elég brutális volt: konkrétan elkezdett váladékozni a lába, mint kiderült azért, mert ezek a kis drágák kilyukasztották az egyik nyirokvezetékét. Ha van Discovery-tek, és érdekelnek az ilyen khm… érdekes témák, akkor nézzétek vasárnap este 9-kor a következő részt! (Eszembe jutott egy System of  a Down dalszöveg erről a témáról: „Pull the tapeworm out of your ass, hey!” :D)

Visszatérve a reggelre: még útközben hallottam, hogy Sebestyén Balázsék reggeli rádióműsora pont Fehérvárról jelentkezik, ráadásul nem messze van a buszpályaudvartól az ideiglenes stúdiójuk. Miután leszálltam el is sasszéztam arrafele, és egész szürreális volt látni, hogy ott ülnek azok az idióták, akiknek a hangja épp a fülesemben szól, és jéé a szájuk is pont abban a szinkronban mozog, ahogy én hallom a rádióban! 🙂 Aztán – remek megfigyelő-kézségről téve tanúbizonyságot – feltűnt, hogy hangszórók is vannak felállítva az alkalmi stúdió körül, amelyek arra hivatottak, hogy a műsort hangosítsák ki. Újabb érdekes élmény volt, az hogy miután kivettem a fülest ugyanazt hallottam, mint előtte 🙂 Kár, hogy nem tudtam sokáig élvezni a show-t, mivel sietnem kellett dolgozni, mindenesetre feldobták a reggelemet.
Beérve aztán azzal fogadtak a többiek, hogy láttam-e ma már a napiszar.com-ot. Mondtam, hogy nem az szokott lenni az első teendőm beesve az albérletbe reggel, hogy azt az oldalt nézegessem, úgyhogy egyelőre kimaradt. Kiderült, hogy azért volt ennyire életbevágóan fontos ez, mivel az egyik kolléganőm felkerült erre a remek oldalra, mivel valaki khm… kicsit megkozmetikázta a profilját iwiw-en, és – minő véletlen – tudomást szereztek erről a szerkesztők is. Sorra kerülnek fel olyan emberkék ide, akiket én is ismerek, de mentségemre legyen mondva, hogy mindegyiket csak látásból 🙂 Mindenesetre ma ez volt a fő téma a cégnél (olyannyira, hogy még a főnökömnek is feltűnt, hogy valamin kurvára röhög mindenki, majd amikor elmondtuk, hogy mi a röhej tárgya, akkor csodálkozástól tágra nyíló szemekkel kérdezte tőlem, hogy „van ilyen oldal, hogy napiszar.com?” :D)
Dél fele már erősen kezdtem fáradni, ami a kialvatlanságnak, és annak a ténynek volt köszönhető, hogy nem ettem egész nap semmit. Ezt – úgymond koronázandó – belefutottunk Oracle upgrade közben egy olyan hibába, amit 4-5 órán keresztül hiába próbáltunk kijavítani. Nem segített a legjobb barátunk, a Google se, így maradt a hiábavaló balfaszkodás, mint alternatíva – mondanom se kell: eredménytelenül. Az ilyen sötétben tapogatózás nagyon sok energiát kivesz az emberből, és persze a végén nem volt legalább egy kis sikerélmény kárpótolandó a sok szívásért: egész egyszerűen feladtam. A legbosszantóbb az az egészben, hogy ha csak egy kicsit jobban értenék hozzá, akkor esélyes, hogy kábé 10 perc alatt megoldhattam volna a problémát, ebben egészen biztos vagyok. Sebaj, majd holnap újra nekiugrok.
Most viszont publikálom ezt a postot, beizzítom az Urban Terror-t, és lövök kicsit. Épp eléggé le fog szedálni ahhoz, hogy jóval éjfél előtt be tudjak dőlni az ágyba, mint egy darab fa. Holnapra már több erőm lesz blogzani is, egyelőre ennyire tellett 🙂

Hja, még valami: azért ma is alkottam 🙂

Ez jó, megosztom!
    

    4 hozzászólás to “Hétfőpost sokadszor”

    1. sztiv szerint:

      ne szégyelld hogy hetihetest nézel, csak a saját életükkel folyton elégedetlenkedő összeesküvés-gyáros jobbikfanok mániája a kereskedelmi tévékből áradó műsor bojkottálása:D

      am jövő héten jönnek debrecenbe is a morningsós témák, ha aznap épp nem melózok majd, amire 80% esély van, mivel jövőhéten csak egy napra vagyok beosztva(:D), akkor én is ellátogatok. régóta látni akarom őket.:D

    2. Bobo szerint:

      Szegény kolegina hogy éghetett 🙂
      Dobjál már egy linket 😀

    3. Szerzői jogok szerint:

      Ha ,,égett”, az szerintem inkább azokat minősíti, akik számára ,,égett”, nem Őt magát. Törvénytisztelő állampolgár, ezzel szemben a napiszar tevékenységét jogellenesnek találta a Fővárosi Bíróság (egy más, de összevethető ügyben):

      http://www.fn.hu/belfold/20091025/birosagi_perek_egy_iwiw/

      http://index.hu/belfold/2009/10/21/iwiwes_kep_miatt_marasztaltak_el_a_hvg-t/

      Bár ez az ügy ,,csupán” polgári jogi jellegű volt, de sincs kizárva, hogy büntetőjogi vonatkozása is van a dolognak, de ez még nem világos, maguk a jogászok is vitáznak erről:

      http://zugugyved.blog.hu/2010/06/08/privat_szex_klub_es_kozossegi_profil/fullcommentlist/1#c10102203

      A kolléganő esetleg töröltetheti a képét, ha kiküld egy ügyvédi felszólítást (persze igazi ügyvéddel) a napiszarnak. Nem drága. Sajnos nem biztos a dolog, a napiszaron újabban olyan emberek szerkesztenek, akikkel lehet mentális probléma is.

      A csibefaszt be tudtam ijeszteni sima ügyvédi felszólítással is (így töröltettem egy képet), de a napiszaron ez nem biztos, ott szó szerint bármi lehetséges, túl védett ez az oldal, és túl beteg emberek vezetik. Előfordulhat, hogy sima ügyvédi felszólítás itt nem jön be.

      Mindenesetre a munkahelyen lehet valami háttérgond is, ha ez így előfordulhatott. Felnőtt ember esetében azért elég … szokatlannak tűnik a ,,kibicelő-összekacsintó” hozzáállás a kolléganő gondjához, szerintem rossz lehetett a légkör korábban is, ha tényleg kisugdosták-kibeszélték a kolleganőt. Az a ,,kibicelő-összekacsintó” magatartás, ami egy iskolai osztályban csak egyszerű gyerekességnek számítana, az felnőtt közegben már komoly jellemhiba is lehet, vagy komoly közösségi háttérprobléma is állhat mögötte. A napiszar azért mégiscsak valahol a Lenin-fiúk, usztasák, és a lincsjog mellé helyezhető módszertára és etikája tekintetében, szerencsére egyelőre (?) csupán virtuális értelemben, hacsak nem számoljuk az egyelőre bizonyítatlan és bizonyíthatatlan öngyilkosságokat (ha vannak egyáltalán, kis faluközösségekben lehet életszerű, ahol a ,,kibeszélés” hatalma nagyobb, mint Budapesten, főleg a haldokló-bekattanó társas légkörű válságövezeti falvakban).

      Nálunk a téma részben ismeretlen (főnök öszinte szavai), részben pedig – és ez a nagyobb baj – tabu, kollektív hallgatás övezi, vagy cinikus-álszent-félreforduló kibicelés.

      Az USA-ban viszont lassan törni kezdett a tásadalmi tabu: botránysorozat a hasonló jellegű ún ,,kiberzaklatásos ügyek miatt:

      http://sites.google.com/site/antinapiszar/cyberbullying

      szélsőséges esetekben bizonyított öngyilkosságok voltak, de az átlagos esetekben is komoly neurotikus tünetek figyelhetők meg az érintetteknél. Nem véletlen, hogy az USA-ban megindult a jogalkotási folyamat ebben a témában.

    4. JonC szerint:

      na igen, azért vannak előnyei is a nagyvárosi elidegenedésnek: a kutya nem ismer, ezért ha felkerülsz egy ilyen oldalra se dől romba az életed.
      idézlek: „szerintem rossz lehetett a légkör korábban is”: ez így van, mivel a hölgynek köszönhetően volt precedens arra, hogy ráncostarkójú kopasz bácsik vártak kollegát a cég előtt, illetve megesett olyan is, hogy egy másiknak a Mazdáját borogatták végig kromofággal „ismeretlen tettesek”.

    Kommentáld!

    
    preload preload preload