Ezért ne vegyél vinyót bolhapiacon | Ráktalicska
ápr 08

Tegyük fel, hogy a gépedbe épített 500 megás – 1 terás vinyó már roskadozik a sok kutyás pornótól zenétől, legálisan letöltött játéktól (apropó, tegnap megvettem a Steam-en az Aliens versus Predator-t kemény 1400 forintért, istenítsetek!), Linux-telepítő image-ektől, és családi felvételtől (amelyeket természetesen tömörítetlen aviban tárolsz), és egyszer csak azon kapod magad, hogy hiába szeretnéd leszedni a legújabb egy-másfél órás szórakozást nyújtó tucat FPS-t, ugyanis a torrentprogid a legális letöltőkliensed benyögi, hogy „lassan a testtel tesókám, nem fog elférni ennyi okosság!”. Ilyenkor azért van pár opciód:

 1. nem töltöd le, és kimaradsz az élményből, az osztály/munkatársaid kiközösítenek, mert nem tudsz hozzászólni a negyedik pályán tapasztalható grafikai effektek témájához
 2. törölsz egy, rosszabb esetben több régi Gina Wild-os poreszt (no azért ezt csak a legutolsó esetben kéne megtenni)
 3. kiírod a ritkán használt nagy méretű file-jaidat DVD-re, esetleg Blue Ray-re, vagy mi a neve a legújabb agyonhypeolt technikának
 4. veszel egy külső vinyót bagóért, aztán egy jó darabig megint nem lesz problémád a helyhiánnyal.

Ha netán a negyedik verziót választod akkor nem árt, ha óvatos vagy. Én elhiszem, hogy olcsóbb megvenni kici szárga eladótól a piacon az egyterás vinyót 2 rozsdás görbe szögért cserébe, de ha így döntesz, akkor számolj azzal, hogy khm… nem pontosan azt kapod, amiért fizettél. Nézzük csak meg ezt a két képet:

Csecse darab ugye? Samsung gyártmány, elég gyors a feliratok tanulsága szerint, valamelyest még elegánsnak is mondható, ott figyel rajta az USB-csatlakozó, sőt, ha rádugod a gépedre, akkor még működik is! Ennek ellenére mégis van vele némi stikli 🙂

Ha megnyitod a burkolatát akkor láthatod, hogy ebben bizony nem mechanika dolgozik, hanem egy pendrive elektronikája megtámogatva két böhöm nagy anyacsavarral, hogy azért meglegyen a súlya:

 

A pláne az egészben az, hogy az emigyen behekkelt flashdrive kapacitása mindössze 128 mega, így maximum a két anyát tudod hasznosítani – mondjuk kutyát dobni tökéletesek.

(forrás)

Ez jó, megosztom!
  

  9 hozzászólás to “Ezért ne vegyél vinyót bolhapiacon”

  1. Bobo szerint:

   Hát ez hatalmas 😀

  2. bachterman szerint:

   sunáznám.
   annak idején vhs-t vett a hülye, olcsón. hazavitel után a kibontott dobozban két féltégla volt, az elejére meg rá volt rajzolva a kezelőszervek, meg a kazettanyílás. 😆

  3. Nfol szerint:

   Erről a szuperolcsó wi-fi adapter esete jutott eszembe, ott az volt a trükk, hogy egy USB-csatalkozóban végződő öt centis kábeldarab volt beszerelve a valódi adapter üres műanyag házába.

  4. Adani szerint:

   Volt, aki a Nyugati aluljáróban vett karton cigivel szívta meg, ki volt bélelve a karton papírzsepivel meg papírral és rendesen nejlonba csomagolva. Egy TV sorozatban meg az LCD tv dobozában volt sütőajtó. De volt olyan hír is, h neten keresztül alkudott meg az ürge egy Xboxra utánvéttel megkapta postán csomagot, de Xbox helyett bazaltkő meg liszt volt benne.

   Egyébként a Pecsában a piacon én is vettem egy árustól egy 8 gigás pendrive-ot, ami gyanúsan könnyű volt 8 GB-os és 1500-ért adta. Sejtettem ,h átverés, de megvettem, mert kíváncsi voltam rá mégis miféle. Arra gondoltam, h a belseje max. 1 gigás vagy annyi se, de miután a gép abszolút nem ismerte fel szétszedtem. Memóriachip nuku, egy usb port volt benne, ami sehová se vezet csak úgy van és egy tök üres műanyag ház. A profibbak át is hackelik az elektronikát, h pl. 8-16-32 vagy nagyobbnak mutassa így ha gépre kötöd felismeri sőt valóban azt látod,h 32GB-osat vettél még örülsz is, h bagóért megvetted, addig nincs is baj, ameddig nem akarod telepakolni, mert ugye a benne lévő memória az csak 1,2 vagy 4 GB a felette lévő eltűnik mint a kámfor. Végül rájössz,h nem olcsó 32 GB-os pendrive-ot vettél hanem drága 2 GB-osat.

  5. JonC szerint:

   no igen, de arra kíváncsi lennék, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy a gép nagyobbnak lásson egy drive-ot annál mint ami… ez valami spéci formázással sikerülhet?

  6. raten szerint:

   azt tudtad, hogy azpara lelopta/kirakta a képet?

  7. bachterman szerint:

   elvileg a fat buherálásával meg lehet egyszerűen oldani. veszel egy 32 gigás drive fatját, és kopipaszta a 2 gigásba. hexabuherátorral megoldható. elméletben. gyakorlatban sosem próbáltam.
   azonban azt tudni kell, hogy a menedzserfonokhoz a nokia is ilyen felfújt microsd-ket ad. az e71-hez adott 2 gigásból kb 1,5 használható.

  8. Rasztás Ákos szerint:

   Az para. Nem az első oldal ahonnan lopnak (exszakasz)

  9. JonC szerint:

   nézőpont kérdése az egész. ahogy vesszük én is loptam, bár én vesződtem forrásmegjelöléssel, gondolom feléjük nem divat.

  Kommentáld!

  
  preload preload preload