Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Machinarium, a rozsdaette csoda

Írta JonC Ekkor: 2009. november 6.

A Machinarium-ot az IGN nevű weboldal lenyűgözőnek vélte a játékot, s 8.1 pontot kapott a 10-ből, a GameRankings pedig 85.44%-ot adott a 100-ból. A Metacritic 85%-ot adott, az Edge Online és az Eurogamer pedig 10-ből 8 pontot. Az Adventure Gamers 4.5 pontra értékelte a játékot.

(forrás)

Ennyi (sőt, több) pozitív kritika született jelen ajánlóm tárgyáról, amely a Machinarium névre hallgat. Hangulatos grafika, aranyos főhős, egyszerű, közérthető játékmenet, és brilliáns design – mi kellhet még? Nem nehéz beleesni a programból áradó hangulatba, amelyhez foghatót legutóbb a World of Goo, és a Trine tudott csak produkálni. A két dimenzió kicsit kevésnek tűnhet a mai felhozat mellett, de pont emiatt tudtak a grafikusok festményszerű háttereket, és aprólékosan kidolgozott részleteket belecsempészni a látványvilágba, amely engem valahogy a Abe játékokra emlékeztetett. Tessék ennek bizonyságául néhány screenshot:

A játék amúgy egy kis robot kalandjairól szól, akit kidobnak a város széli szeméttelepre, és vissza szeretne jutni a városba, hogy – szokás szerint – megmentse a világot, és a barátnőjét. Ehhez különféle képernyőkön kell átvergődni, amelyeken gondolkodtató feladványokat kell megoldani. Ennek prezentálására elérhető a játék oldalán egy kis demo is, amely asszem három képernyőnyi fejtörést kínál, a főképernyőn a Play Free Demo-ra kattintva lehet elindítani (én végigvittem már, kb. 20-30 percet vett igénybe).

Mindent összevetve a game megéri az árát, jópár órányi önfeledt (legalábbis javarészt, már amikor nem a hajunkat tépjük), és varázslatos kalandot kínál mindenkinek, aki szeret gondolkodni.

(Majd elfelejtettem:

Egy kis számvetés...

100. POST!!! :D)

Ez jó, megosztom!

  3 hozzászólás

  1. sztiv:

   Gratulálok a 100-hoz!! 🙂 Szép termés 2 hónap alatt. Nekem egy év alatt sikerült ennek a háromszorosát elérni, ezért valami azt súgja, hogy hamar beérsz. 😀 Csak így tovább!

   A komment időpontja: 2009 november 6th, 15:06

  2. Bob:

   egy kissé elvont ez a game!
   Grat JonC a 100 post hoz!a 200. nál meghívlak egy sörre!

   A komment időpontja: 2009 november 6th, 15:30

  3. JonC:

   köszi a gratulációhoz srácok! annyit fűznék hozzá az egészhez, hogy nem mennyiségi, hanem minőségi alapon kell nézni a blogolás mibenlétét (pl. ott a napiszar a többezer posttal, amik abból állnak, hogy adtak nekik egy címet, meg feltöltöttek egy képfile-t), szóval egyáltalán nem gáz, ha valaki ritkábban ír, mint én, de az legyen tartalmas 😉 jó hétvégét mindenkinek!

   A komment időpontja: 2009 november 6th, 15:46

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11419 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 2 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek