Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

TeamFortress 2 : a jó marketing mintaképe

Írta JonC Ekkor: 2010. február 3.

Van egy játék, ami a Half Life2 grafikai rutinjaira épül, és multiban lehet segítségével egymást mészárolni. Persze ilyenből már nemhogy Dunát, de Mississipit lehetne rekeszteni, viszont ez valahogy kiemelkedik a tömegből mivel remek munkát végeztek rajta a grafikusok, és főleg a designerek: az egész rajzfilmszerű (bár máshogy mint a tegnap bemutatott XIII), élénk színekkel, és vicces hangokkal operál, így egész egyedi hangulata van neki. A játékmenete is ötletes: kilenc egymástól gyökeresen eltérő kaszt közül választhatunk (robbantási szakember, felcser, böhöm nagy rakétavetővel mindent széjjeldisztrojoló katona, kém, mérnök, stb.), akik kinézetükben is hozzák a ‘tartalomhoz a forma’ elvet: a mesterlövész egy cingár, és profi benyomását keltő figura, míg a már említett katona elég ostoba, viszont akkora alkarja van, mint a combom kétszer. Ja, mielőtt elfelejteném, a játék címe TeamFortress 2, és a Valve nevű fejlesztőcég alkotása, akiknek a Half Life-okat is köszönhetjük többek között.

A díszes kompánia sokrétűsége szinte kiált a játékon kívül szerepeltetésért, így készült el a “Meet the…” sorozat, amelynek minden darabja egy kasztot mutat be a játékból. Talán a legviccesebb ezek közül ez, ami a kémről szól, és azt prezentálja, hogy hogyan kell végrehajtani egy tökéletes bázisra besettenkedést:

A többi is hasonlóan hangulatos, érdemes megnézni őket 🙂

Szerencsére a készítők nem csak ezzel a kisfilm sorozattal kedveskedtek a játék rajongóinak (amilyen én is vagyok, pedig egy percet se játszottam még vele), mivel ma rábukkantam néhány szellemes plakátra, amelyek a régi háborús propaganda-anyagokat idézik fel, csak immáron Teamfortress-esítve:

Persze ez csak egy kis ízelítő volt a rengeteg alkotásból (amelyek egy készítők által kiírt versenyre készültek), a többit elérhetitek itt, itt és itt.

Ez jó, megosztom!

  4 hozzászólás

  1. Nfol:

   Én mintegy két hete kezdtem el TF2-zni, egyben ez az első olyan FPS-játék, amit multiban próbáltam. Nem kell ecsetelnem, mennyire vagyok benne sikeres, de maga a játék elég élvezetes ahhoz, hogy esténként szétlövessem magamat.

   A komment időpontja: 2010 február 3rd, 13:56

  2. JonC:

   nincs is azzal semmi gond, ha az ember bénázik a “karrierje” elején, feltéve ha nem kezdik el csesztetni, meg noob-ozni, mert az meglehetősen dühítő tud lenni… ezt a periódust kell túlélni trollok nélkül, utána már jópár fokkal szórakoztatóbb az egész 🙂 kitartás!

   A komment időpontja: 2010 február 3rd, 15:36

  3. bachterman:

   a csapatalapú játékoknak az az achilles-ina, hogy mindenki a heavy-vel akar lenni.
   lásd bf játékok kocapilótái.

   A komment időpontja: 2010 február 3rd, 17:09

  4. Az elmúlt nyolc év lemaradása | Ráktalicska:

   […] között fedezékbe vonulni. Bővebben nem vesézném most ki, mivel — nahát — erről is írtam pár […]

   A komment időpontja: 2010 április 7th, 07:17

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11146 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 2 vendég, 2 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek