Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Metamorfózis

Írta JonC Ekkor: 2010. február 17.

Úgy fest, hogy a mai nap arról fog szólni, hogy önmagam átváltozását vízionálom. Délelőtt volt ugye a Linux-geekké alakulás, mint opció a jövőmre nézve (ez talán nem fog beválni, mivel most töröltem szegényt – nem örökre, jövő héten újrarakom -, mivel sikeresen megöltem a hangkártya-driverét némi konzolban matatással), most viszont belémnyillalt a félelem: mi van, ha tényleg kezdek olyanná válni, mint a cégnél dolgozó hiperkockák? Ne tessék nevetni: érzem magamon a kezdeti jeleket. Olyasféle páni rémület fogott el ma délután mosogatás közben, mint a Légy című – amúgy szerintem egész jó – film tudósát, amikor észreveszi az első hatalmas sörtéket, amik a bőréből nőttek ki. Összehasonlítottam önmagamat a néhány évvel ezelőttivel, és valahogy… élőbbnek éreztem magam, mint manapság. Kezd egyre kevésbé zavarni, hogy ugyanolyanok a napjaim, és ez megriaszt durván. Túl kiegyensúlyozott vagyok: nincsenek már rossz hangulatú napjaim, nem kesergek az élet nagy igazságtalanságain, amikkel engem sújt, nincs semmi bajom. Soha nem gondoltam volna, hogy hiányozni fog a depresszió, de attól legalább éreztem, hogy élek, és érzek, de ez a túl tökéletes lelki béke ami manapság uralkodik rajtam egész egyszerűen túl unalmas. Nincsenek meg azok a remek napok, amikor legalább volt min pörögnie az agyamnak, volt ami foglalkoztasson, esetleg örüljek az életnek miatta… hiányzik a rácsodálkozás a szép dolgokra (bár ebben vastagon benne van a tél is, mint negatív tényező), a fél- és teljesen részegen postírás, a kipattanó szentimentális gondolatok… Lassan tényleg eljutok a blogon is odáig, hogy szinte másról se szól mint informatikai témákról, pedig engem annyi minden érdekelt régen: a zenék, a könyvek, a művészet általában, az engem ért benyomások sokszínűsége… Tudom, rébuszokban beszélek, ezért mutatok egy példát: tessék megnézni ezt a postot. Nem régi, még tavaly nyáron írtam hazakeveredvén egy félrészeg csatangolásból, és egész egyszerűen képtelennek érzem mostanában magam arra, hogy ilyesmit tudjak írni. Lehet, hogy többet kéne innom, ki kéne csalogatnom a lelket magamból némi alkohol segítségével. Lovasi is írt ilyesmiről:

Némi alkoholt fogok inni, hogy úgy legyen mint régen

Szerintem ő is ilyesmire gondolhatott.

Megfigyeltem amúgy, hogy tényleg emiatt sokasodnak – az amúgy reményeim szerint hasznos – kockulós postok az oldalon. Egyszerűen meghalt bennem a lélek, de legalábbis alszik. Remélem, hogy a tavasz felébreszti majd őkelmét, ha nem… nos akkor marad a pia, hátha az használ.

Ez jó, megosztom!

  10 hozzászólás

  1. sztiv:

   érdekes gondolatok, személy szerint azt javasolnám, változtass életmódot és változik majd a hangulatod is. na nem nagy dolgokra gondolok, hanem pl. iktass be legalább heti egy filmet, amiről leírod a véleményed. vagy vegyél/kölcsönözz ki/kérj kölcsön egy könyvet amit még nem olvastál és olvasd el, majd írj róla. szerintem ez segíthet. 🙂

   A komment időpontja: 2010 február 17th, 22:10

  2. Tsyga:

   Hm. Örök napfény, forevör jáng, Ózdi Rezső? 😀 … vagy az is lehet felnőtt leszel lassan? Lehet fura, hogy kevésbé akarod megváltani a világot, meg, hogy nem zavar, hogy a napjaid ugyanolyanok… Ezzel majd mindenki így van. Sőt, sokan vágynának hasonló stabilitásra.

   …de épp ezért használd ki a hétvégéket rendesen. 🙂

   A komment időpontja: 2010 február 18th, 00:58

  3. JonC:

   nem akarok felnőni, ha az ilyen kurva unalmas :S

   a hétvégéket pedig nem tudom eléggé kihasználni, a Klastrom mint opció elég ingerszegény 🙁

   A komment időpontja: 2010 február 18th, 08:57

  4. Tsyga:

   Pedig állítólag ilyen. Ezért szoktak a felnőttek gyereket csinálni, hogy lefoglalják magukat valamivel a pia helyett…:P 😀

   A komment időpontja: 2010 február 18th, 12:40

  5. sztiv:

   ezzel egyet tudok érteni veled. 🙂 de szerintem nem is kell felnőni, pl akkor ülj le doomozni, amikor csak kedved szottyan, meg ilyenek, szerintem ettől még tök jól el tudod látni a kötelességeidet, munka, csekkfizetés, stb… a szabadidődben meg azt csinálhatsz, amit csak akarsz,azért mert betöltötted a 18-at még nem muszáj, hogy a kávé-cigi-újság kombó legyen a minőségi szórakozás számodra. 😀

   A komment időpontja: 2010 február 18th, 12:50

  6. JonC:

   a kávé-újság az jó dolog, és természetesen még nem érzem magam begyöpösödött vén baromnak, aki meló után a tévé előtt zombul, és nem végez semmi kreatív tevékenységet, mindössze arról van szó, hogy máshogy éltem eddig, és most zavar, hogy kezd nem zavarni ez a fajta életmód.

   A komment időpontja: 2010 február 18th, 14:59

  7. JonC:

   nono! a pia is remek választás 😀

   A komment időpontja: 2010 február 18th, 14:59

  8. Tsyga:

   Ezzel az állítással nem tudok közösséget vállalni, bármennyire is viccesen hangzik.

   A komment időpontja: 2010 február 19th, 09:57

  9. bachterman:

   öregszel. 😀

   A komment időpontja: 2010 február 19th, 11:33

  10. Bobo:

   A betegség neve Mókuskerék effekt!
   és igen, kezdesz felnőni…

   A komment időpontja: 2010 február 20th, 18:18

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11148 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 1 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek