Mintát kéne vennem a vezetékes vízből… | Ráktalicska
jan 07

… az albérletemben, és el kéne vinnem kielemeztetni. Komolyan mondom hihetetlen, hogy Fehérvár központi részén (mégcsak nem is egy tanyán valami dögkút mellett) egy tízemeletes panelben olyan vizet szolgáltat a Fejérvíz, hogy tartós fogyasztása gyomorrontást okoz! Egy hete nem iszok belőle (helyette veszem az ásványvizet), és megszűntek a panaszaim. Utánanéztem kicsit a dolognak, ezt írja a vizük minőségéről ez a drága cég:

Milyen a jó minőségű ivóvíz?

Az ivóvíznek jogszabályban meghatározott szigorú paraméterei vannak. Ez azt jelenti, hogy 31 meghatározó, és 25 indikátor (jelző) vízminőségi jellemző felső határértéke rögzített. A szolgáltatott ivóvizet folyamatosan vizsgáljuk akkreditált laboratóriumunkban. Vizsgálatainkat az ÁNTSZ ellenőrzi, de ezekkel párhuzamosan saját maga is végez kontroll-vizsgálatokat.

Ez tök jó. Akkor valaki mondja már meg, hogy az itt található táblázatban leírt összetevők melyike fosat?

Ez jó, megosztom!
    

    23 hozzászólás to “Mintát kéne vennem a vezetékes vízből…”

    1. nemkomuves szerint:

      Bár nem ismerem a fehérvári víz minőségét (még sohasem ittam belőle 🙂 ), de az is lehet, hogy a házban lévő csövekben lehet a gond. Gondolom nem mai gyerek, van vagy 30 éves a ház.

      Két vizmintát kellene akkor megnézni:
      Egyet a házból, egyet meg valahol a bekötés környékén kellene venni.

      Hívd fel a vízművet, és kérdezd meg mit lehet ilyenkor tenni.

    2. JonC szerint:

      igen, én is gondoltam már rá. írtam is nekik, hogy esetleg nem ártana egy soron kívüli elemzést lezavarni, remélem reagálnak majd.

    3. sztiv szerint:

      nálunk sem túl tiszta a víz, bár a fent leírt élettani hatásait én nem tapasztaltam, igaz, nem is nagyon fogyasztom a csapból, max kávéba, teába, szörpbe, főzni. de amikor kitöltöm, elég zavaros. nem koszosan, csak valami fehér van benne. én az ásványvízre esküszöm minden körülmények között. bár nyilván azt sem a földből szedik, de azt fogyasztva nincs semmi bajom.

    4. JonC szerint:

      szerintem az a fehér amit mondasz a fertőtlenítésre szolgáló klór a vízben, ami – ha vársz vele kicsit – el is tűnik a pohárból. ha csak az lenne a bajom a vízzel nem panaszkodnék 🙂

    5. sztiv szerint:

      valóban az lehet, mert tényleg eltűnik. de nem is panaszkodom.:)

    6. nemkomuves szerint:

      nem a klórtól, hanem a vízben lévő levegőtől olyan fehéres, ami fél perc alatt kiválik

    7. JonC szerint:

      hja, lehet. 20 éve tévedésben élek 🙂

    8. Tsyga szerint:

      Van ismerősöm a pápai vízműnél, aki a víz elemzésével foglalkozik… Ha gondolod rá tudok kérdezni, hogy mi a módja egy ilyen ellenőrzésnek.

    9. Bobo szerint:

      Össze eszel mindent az fosat 😀

    10. JonC szerint:

      köszi az értékes hozzászólást.

    11. bachterman szerint:

      a joxabály a hibás, mert nevetségesen magas értékek vannak benne lefektetve. mondta egy vízműves ismerősöm itt, a nagyfaluban.

    12. nemkomuves szerint:

      ettől elmúlik minden: :

      hallgasd ezt. remélewm ismered!

    13. nemkomuves szerint:

      folytatás: 🙂

    14. kaposlogisztika szerint:

      az utolsó mondatodon akkorát röhögtem, hogy már régen nem ekkorát, de valóban ki vagyunk szolgáltatva a szolgáltatóknak:
      http://blogblogja.blogter.hu/401142/szamlaink_okan_mar_nem_mi_vagyunk_a_legcsodalatosabbak

    15. bachterman szerint:

      ez egy ignorens marhaságposzt, már megbocsáss.

    16. Danika szerint:

      Tudtad hogy nagyon lassú az oldalad? Kb egy perc amig betölt egy lapot, és nem a netemmel van a baj… Nem cseszegetésből csak lehet Te nem látod a szolgáltatód hibáját..

    17. JonC szerint:

      tráj: http://raktalicska.hu/?wptheme=iBlog2 szerintem az alapértelmezett témával van a gond. meglátom mit tehetek vele, köszi hogy szóltál!

    18. Danika szerint:

      Most a zöld témán 11-12másodperc amig betöltenek az oldalak, a többi téma használatánál 6-8másodperc. Kérdezd meg mástól is, lehet a upc(netem) linkje van leterhelve a szolgáltatód szervarparkja irányába. Fehérvári vagyok énis:)

    19. JonC szerint:

      „Your blog seems slow. It took 5.69 seconds to generate the page.” ha minden kötél szakad, max felrakok vmi plugint, ami cache-eli az oldalakat, csak egyszer már sikerült gallyravágnom az oldalt egy ilyennel… azóta félek egy kicsit a dologtól 🙂

    20. Danika szerint:

      Biztos meg van az oka hogy miért generálja eddig az oldalakat, a tárhelyesek általában tudnak segíteni az optimalizálásban… De lehet hogy a szerverről fut 120 oldal és ezért lassú.. Szerintem reklamálj náluk..

    21. dickheadz szerint:

      Csak óvatosan az ásványvizekkel:) Az IPM márciusi számában eléggé átfogó tesztet közöltek(független laborokkal végeztetve), meg is lett az „eredménye” – pár cég komolyan perli őket 😉
      Ha saját magad akarsz vizet ‘bevizsgáltatni’, akkor érdemes felkérni 1, a vizek elemzésére akkreditált labort (kszgysz.hu/banaliti.htm) – IPM szerint.
      Én Fehérvár külső részén élek, itt elég korrekt a víz minősége.
      Másik megoldás a ‘víztisztító kancsó'(Kb. 5e Ft, a szűrő elég sokáig jó.). Tesómék használnak ilyet Pesten, ahol tényleg csapnivaló a víz minősége. Nagyon látványos, amikor 1más mellé teszi az ember a szűrt vizet + amit éppen akkor engedett a csapból.
      Ráadásul megspórolod a bohóckodást a sok üres PET palackkal és tényleg zöld lehetsz – mint az oldalad 😉

    22. JonC szerint:

      így is naggyon zöld vagyok ám, viszem le mindig a pillepalackokat a szelektív gyűjtőbe 🙂 az IPM pedig helyes, hogy rávilágít ilyen dolgokra, kár hogy hallottam velük kapcsolatban olyan esetről, hogy nem fizették ki a jogdíjat egy leközölt írás után. persze azóta lehet hogy változott a vezetőség, kirúgták az inkorrekt szerkesztőket, stb.

    23. eg Vízszűrés szerint:

      Hát ha már bolti ásványvízzel is vigyázni kell, akkor vissza a kúti vízhez!!! 😀

    Kommentáld!

    
    preload preload preload