Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Megtalált a torrent scene

Írta JonC Ekkor: 2010. március 29.

Bár úgy volt, hogy ma már nem fogok írni ide (tudniillik enyhén foson vagyok már megint a kialvatlanságtól), de mégiscsak muszáj vagyok, mivel – belepillantva a blog látogatottsági statjaiba – érdekes dolgot fedeztem fel:

(Mivel alapvetően jó arc vagyok, ezért kipixeleztem az IP-címeket, márcsak azért is, mert nem csak jelen témánkhoz kapcsolódóan szerepelnek látogatók a listában). Kicsit furcsa volt, hogy hirtelenjében ugyanarról az oldalról jött sok-sok vendég, így izibe’ rá is kattintottam a linkre… és láss csodát, a blogomon még januárban közzétett leírásra mutatott a hivatkozás, amelyben az Eufloria nevű (nem mellesleg tényleg zseniális) játékot elemezgettem. Ami miatt érdekes a szitu az az, hogy egy úgynevezett anonimizáló-oldalon keresztül érkeztek a látogatók. Ennek az egésznek az a lényege, hogy ne lehessen a statisztikákban, log-okban látni, hogy mi a forrásoldal címe, így az valamelyest rejtve maradhat pl. a hatóságok elől. Jelen esetben is erről lehet szó: nem látom a konkrét weblapcímet, mindössze ezt a sjmp.eu-s akármit, és erősen furdalja az oldalamat, hogy vajon melyik torrentoldalon  -mert amúgy 99%, hogy effajta site áll a háttében – rakta be a feltöltésének a leírásába az én postomra mutató linket az uploader 🙂 Végignéztem azt a párat, ahova regelve vagyok (persze csak a kíváncsiság kedvéért, már rég leálltam a töltikézéssel :)), de sehol nem láttam friss Eufloria-feltöltést. Van egy sanda gyanúm, hogy talán valamelyik igazán nagy magyar oldal az “elkövető” (enkór, vagy majomparádé pl.), de ezekre meg évek óta nem tudok bejutni, szóval le se tudtam ellenőrizni őket.

Különösebben amúgy nem zavar a dolog, sőt örülök, hogy ennyire színvonalasnak találta a szösszenetemet valami tizenéves takony kocka feltöltő úr, és emigyen népszerűsítette okosságaim kicsiny tárházát a szélesebb közönség számára is 🙂

Ha valakit amúgy érdekel ez az anonimizálósdi (esetleg szeretné a saját oldalát is levédeni ily módon), akkor érdemes megnézni a fent említett Smartjump oldalát (vagy az anonym.to-t, amit a Pretorians nevű torrentoldal is használ),  ahol magyar leírást, sőt javascript-ben íródott kódot is találhatunk ezzel kapcsolatban.

UPDATE:

ez a blogstat egy aranybánya 🙂 Mi vesz rá egy embert arra, hogy ezt beírja a Google-ba?

Ez jó, megosztom!

  9 hozzászólás

  1. TM5:

   Jól sejtetted, az enkórra ma 18:09-kor került fel a játék a te linkeddel együtt. 🙂

   A komment időpontja: 2010 március 29th, 23:46

  2. Bobo:

   Jelentem ncoreon fentvagy 🙂

   http://ncore.nu/torrent_adatok.php?torrent_id=406095

   😀

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 03:48

  3. JonC:

   nna, akkor onnan jönnek a látogatók! screenshotot tudnál dobni (esetleg meghívót? :D)?

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 07:02

  4. JonC:

   kész… bár amúgy nem meglepő, mivel – próbaként – én is rákerestem az ‘Eufloria’ kifejezésre a Google-ben, és valóban nem túl sokan írtak róla magyar nyelven eddig 🙂

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 07:08

  5. bachterman:

   azt mondtad nem tőtikézel 😛

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 10:13

  6. JonC:

   csak körül akarok nézni 🙂

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 11:47

  7. bachterman:

   thepiratebay.org?

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 15:04

  8. JonC:

   mi van vele? én az ncore-ra gondoltam. azon akarok körülnézni.

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 16:30

  9. bachterman:

   jahogy.
   mert ami a gennykóron fenn van, az meg van a nemzetköziben is.
   kivéve néhány magyar szinkronos film, de ki nézi azokat?

   A komment időpontja: 2010 március 30th, 19:11

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11141 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 2 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek