Köszönjük szépen Polgármester Úr! | Ráktalicska
jún 04

Néhány szóban összefoglalom, ha netán lemaradtatok róla: Kósa Lajos bácsi (aki hithű FIDESZ-es, mellesleg Debrecen polgármestere, de ez most marginális infó róla) nagy zokogva bejelentette a Napi Gazdaság konferenciáján, hogy Magyarország Görögország sorsára fog jutni, és mi is csődöt jelentünk hamarosan. A – külföldi gazdasági megfigyelők szerint is – alaptalan bejelentésnek hála a forint hatalmasat zuhant, aminek a devizahitelesek megintcsak örülhetnek (én is azt teszem). Namármost: a bejelentésnek egy fő célja lehetett: az, hogy legyen mivel takaróznia a FIDESZ-nek majd ha bejelentik, hogy „öö… mégse tudunk adót csökkenteni, mert államcsőd fenyeget minket, nem értitek?!”. Ez az affér a kormánynak nagyon jó, a sok agyatlan droid be is fogja szépen kajálni (tuti, hogy sokan neki fognak állni konzervet, és egyéb tartós élelmiszereket felhalmozni), csak a gazdaságnak, és a befektetők bizalmának adott egy kurva nagy pofont az egész.

A piaci elemzések és a jegybank legutóbbi publikált inflációs jelentése nagyjából ugyanazt mondják az ország helyzetéről: a hiány csökkent, az államadósság csökkenő pályára állítható, a növekedés újra beindult – azonnali, fenyegető veszélyről szó nincs. Kósa így feltehetőleg a választóknak szánt politikai nyilatkozatot tett, a terepet akarhatta előkészíteni azon bejelentéseknek, melyekből kiderül, nincs tere az ígért látványos intézkedéseknek.

Te drága ember, te!

Orbán Viktor, és baráti köre bebiztosította magát az alaptalan ígérgetéseik következményei ellen, cserébe nekem (és jópár ezer másik devizahitelesnek) megint emelkedni fog a törlesztése, hogy a többi hatásáról ne is beszéljünk.

Polgármester Úr! Hálás köszönet érte, igazán nem kellett volna! Ja, és üdvözlöm Szíjjártó Urat is!

(Források: Kósa államcsőd-közeli helyzetet vizionál és kríziskezelésről beszél, Okos ember görög salátáról sem beszél, Éves mélypontra lökte Szíjjártó a forintot )

Ez jó, megosztom!
    

    3 hozzászólás to “Köszönjük szépen Polgármester Úr!”

    1. S@ti szerint:

      Óóóóó, ekkora barmot!

      Figyelni kéne, hogy ezek után milyen intézkedéseket tesz a Fidesz, valószínűleg kellemetlen dolgok következnek, ahogy te is leírtad.

      És én nem gyakran mondok ilyet, de… ez már kb. hazaárulás szint!

    2. bachterman szerint:

      a bugris böfögött. most képzeld el, mi folyik itt a nagyfaluban a vezetése alatt. már a mutyin kívül.

    3. Sipi szerint:

      Olvastam az *rigo cikket tegnap este.. és hát mit is mondjak? kb leesett az állam – nem, nem a Viktorékra gondolok.. sejtettem, hogy valami ilyemi következtetésre fognak jutni a nagy vizsgálódás közepette. (nem mellesleg: azért kíváncsi lennék arra, hogy ez a vizsgálódás mennyiben van nekünk.)
      vannak itt azért más dolgok is: tavaly ha jól emlékszem kapunk vagy 10 raklapnyi hitelt az IMF-től. ha most azt akarják beadni a fityiszesek, hogy már azt is meglovasították, besz@rok.
      meg aztán elvileg Gordiék középre csalták a mérleg nyelvét. így ha tényleg adót szeretnének csökkentetni, újra lefelé fogunk száguldani a lejtőn.. az úniónak így is elég kellemetlen, hogy a szlovákokkal ujjat húztak. nem csodálkoznék, ha kb nem érdekelné őket, mégis mi lesz velünk.
      szvsz krva nagy gáz van – akkor is, ha ez csak taktikai húzás volt. :-/

    Kommentáld!

    
    preload preload preload