Pizzafutár a zombihorda ellen | Ráktalicska
aug 11

Akik régóta olvasnak tudhatják, hogy elismeréssel szoktam adózni a zseniális marketingötletek kiagyalói, megvalósítói iránt annak ellenére, hogy alapvetően a fogyasztók manipulálásának, elégedetlenség-érzetének fenntartásának „művészete” undorral tölt el. Ezt a mélyen gyökeredző ellenszenvet csak akkor tudom elfelejteni, ha valami olyan reklámmal, kampánnyal találkozok, amelyből süt a kreativitás, a szellem. Ebbe a kategóriába tartoznak nálam a Valve húzásai (mint például, ez vagy ez), de amit most fogok mutatni szerintem szintén elképesztően ötletes.

Tessék rákattintani erre a videóra, kitenni full screen-be, és élvezni a show-t. A vége fele fog jönni a csattanó 🙂 :

UPDATE: úgy vettem észre, hogy beágyazva nem nagyon akar működni, ha nálatok sem megy indítsátok innen!

Én még ilyet nem pipáltam: az alkotók keresztezték a Youtube-ot a „Kaland játék kockázat” lapozgatós könyvekkel (még jobb példa lenne régről a Teletext-en játszható nyomozós kalandjáték, kár hogy arra már a kutya sem emlékszik ennyi év távlatából), mindezt azért, hogy bemutassák, mennyire a vevő elégedettsége az első számú szempont náluk! Utánanéztem a cégnek: egy Új-Zélandi (igen, az a sziget ott Ausztrália mellett, kábé a Föld túlsó vége :)) pizzéria-hálózat marketingfogása volt a brand ilyetén mód népszerűsítése, ráadásul ha „végigviszed” a kalandot, akkor kapsz egy varázsszót, amit ha elsusogsz a rendelésed leadásakor, akkor hozzád vágnak még egy másfél literes kólát a cég ajándékaként! 🙂 A belefeccölt energia, és pénz (spoiler: az egyik elhalálozásod úgy esik meg, hogy felrobbansz autóstól) is tiszteletreméltó, a karakterek se rosszak (bár a szakállas csóka néha már kicsit idegesítő szerintem), és még a poénok is ütnek helyenként… Zseniális? Nem kicsit!

Ez jó, megosztom!
  

  6 hozzászólás to “Pizzafutár a zombihorda ellen”

  1. bachterman szerint:

   teletext-es kaland játék kockázat? erről én miért nem tudtam eddig? 😕

  2. JonC szerint:

   pedig volt ilyen, még 12-14 évvel ezelőtt 🙂 valami detektíves-nyomozós téma volt, és a teletext oldalak beírásával lehet választani a lehetőségek között 🙂

  3. Nfol szerint:

   Valami Lambert nevezetű főhős rémlik nekem, arra gondoltál?

  4. JonC szerint:

   azaz 🙂

  5. bachterman szerint:

   lehet akkor már nem tévéztem, vagy nem volt teletextes tévénk, vagy már akkor is a gépek előtt zombiztam.

  6. dickheadz szerint:

   Nagyon komoly volt ez a video 🙂 Mindig is szerettem a kalandjátékokat, már a Kaland-Játék-Kockázat nagy durranás volt annak idején..
   Viszont a TXT-es dolgot nem ismertem.
   Azért a NZ-i beszéd nem könnyű érteni (vagy csak ez a 2 jóember ilyen?) – vetekszik a skótokkal.

  Kommentáld!

  
  preload preload preload