Lasse Gjertsen, egy tehetséges norvég arc | Ráktalicska
okt 05

Akik tagjai a blog Facebook-oldalának már találkozhattak a most bemutatásra kerülő rendezetlen hajszerkezetű fiatalember egyik friss munkájával, de – miután kicsit utánanéztem a munkásságának – úgy döntöttem, hogy megérdemel egy kis promóciót post formájában is.

Alapvetően a srác inkább videókat gyárt, mivel ez a “szakmája” (a Kent-i Institute of Art & Design-be járt, amíg össze nem balhézott a tanáraival a művészeti nézetei miatt), így a művei nagy részét mozgóképek teszik ki, amelyek megnézhetőek a Youtube-profilján. A – post elején említett – friss darab, amelyet szinte tátott szájjal bámultam végig egy nagyon személyes hangvételű, mély értelmű, elgondolkodtató alkotás, amelynél a 8 bites játékokat idéző kivitel csak álca: sokkal többről van szó, mint aminek látszik az első néhány perc alapján. Villany leolt, full screenbe kinagyít, lehetőség szerint HD bekapcs, annotations (jobb alsó sarokban) kikapcs a következő videó megtekintésénél:

Hősünk ismertségét persze nem ez, hanem két négy évvel ezelőtti műve alapozta meg, amelyek több millió alkalommal kerültek lejátszásra a Youtube-on:

A meglehetősen szokatlan külső, és a taknyos kölyök arcvonások egy értelmes embert takarnak, akinek ráadásul még a zenéi is tehetségről árulkodnak. Ezeket ingyen le lehet tölteni a weboldaláról (a Last Ned feliratú linkeket végigkattintgatva), de ha lusták vagytok, akkor innen leszedhetitek őket betömörítve (~102 mega) általam 🙂 Nézzétek, hallgassátok! Szerintem tud valamit az arc 🙂

Ez jó, megosztom!
  

  3 hozzászólás to “Lasse Gjertsen, egy tehetséges norvég arc”

  1. bachterman szerint:

   a beatboxos cuccok nekem uncsik, a nyolcvanas években tele voltam ilyenekkel.
   a pixeles videója azonban nagyon üt. everybody wants to be a rockstar.

  2. Darahian szerint:

   Ahogy néztem ezt a Consoul címűt, eszembe jutott a “Dan the Man”.

  3. JonC szerint:

   hja igen, volt már szó róla a blogon 🙂 ezek szerint az összes pixelartos animáció arról szól, hogy minden nő kurva? 😀

  Kommentáld!

  
  preload preload preload