Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Időutazás

Írta JonC Ekkor: 2009. október 21.

Sokak szerint lehetetlen. Sokak szerint csak élénk fantáziájú sci-fi írók, és idióta hollywoodi forgatókönyv-írók hagymázas képzelgéseiben lehetséges. Meg különben is: micsoda időanomáliákkal járna, ha lehetséges lenne? Találkoznál az ötéves önmagaddal, és megsimogatnád a saját fejed? Na ne. Ez ugye paradoxon, egész egyszerűen lehetetlen.

És mégis az! Ebben a postban megláthatjátok, hogy van rá mód, hogy röpke 25 évet ugorjunk vissza az időben egy szempillantás alatt! Megtapasztalhatjátok, hogy milyen is volt 1982-ben a számítástechnika, milyen volt akkoriban kockának lenni!


Tessék nyugodtan belekattintani, és gépelni valamit 🙂 Mondjuk azt, hogy:
10 CLR
20 PRINT "RAKTALICSKA RULEZ!"
30 GOTO 20

majd mehet a RUN parancs! 🙂 Utána meg kattintsatok az alatta figyelő ‘Resetelés’ linkre, ha meguntátok 🙂


2 hozzászólás

  1. Sipi:

    egy kicsit kötekednék, ha lehet. a fent taglalt LOAD parancsnál (legalábbis az eredeti gépen) szigorúan tilos használni a végén levő 1-est – mivel ahelyett, hogy a lemez tartalomjegyzékét látnád, valami egészen újszerű élménnyel ajándékoz meg az öreg. 🙂

    A komment időpontja: 2009 október 27th, 11:54

  2. JonC:

    jogos jogos… meglátszik, hogy öregszek…

    A komment időpontja: 2009 október 27th, 17:43

Írj kommentet!Top 5 postÉrdekesség még, hogy 797 darab post, és 11141 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 2 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

Tagek