Soppingoltam | Ráktalicska
jan 05

Enyhén megkésve ugyan de megleptem magam néhány aprósággal abból a kuponmennyiségből, amelyet jóapámtól kaptam ajándékba. Némileg hiányzott pár dolog az életemből, amelyek – ha egészében nézzük azt – totálisan feleslegesek a boldogságért vívott hosszú harc során, így megvásárlásukkal újabb tanúbizonyságát tettem annak, hogy az alábbi szösszenetben rólam énekel a két tag, akik már megvilágosodtak, és gondolom mindent maguknak állítanak elő a WC-papírtól a fogkrémen át a narancsig:

Szóval a fogyasztói társadalom hívószavának engedelmeskedve én is vettem magamnak négy felesleges apróságot, amelyből kettő mondjuk nem feltétlenül az, de ideveszem őket a felsorolásba, mert nagyobb örömet okoztak nekem, mint a többi, amelyeket nem lehet megenni. Nézzük őket sorjában (a képek esetleges homályosságáért elnézést kérek, ma még nem ittam szinte semmit, és remeg a kezem):

1. Béla, a pendrive:

Béla megvásárlása tulajdonképpen a Dropbox hívői státuszomhoz méltatlan cselekedet volt, de úgy éreztem mégiscsak szükségem lehet néhanapján rá, márcsak hatalmas, szinte emberi ésszel felfoghatatlan 8 gigás kapacitása okán. Béla nem éppen a pendrive-szépség csúcsa (nem egy flashmeghajtó-Adonisz mondhatni), és ez olyannyira igaz, hogy még a hivatalos oldalán se sikerült olyan fotót mellékelni róla, ami alapján az emberben esetleg vágy támadna a megvásárlására. Engem se ez vezérelt, inkább az, hogy le volt árazva, illetve, hogy – mint már említettem – nagyon sok minden elfér rajta, pl. tudok hurcolni a segítségével egyszerre akár 11 Gina Wild pornófilmet is. Ja, gyakorló pendrive tulajok számára (aminek most már én is büszkén mondhatom magam) ajánlom ezt, illetve ezt a csodás oldalt, ahol rengeteg hasznos segédprogit találhattok hozzá, illetve ezt, ahol pedig közkedvelt programok pendrive-ról futtatható, telepítést nem igénylő verziói sorakoznak.

2. Philip, a füles:

Philip nem a Zé Pluszos göndörhajú látens homoszexuális műsorvezetőről kapta nevét (aki azóta megházasodott, és legnagyobb meglepetésemre nőt vett el), de nevének eredete maradjon titok. Annyit kell tudni róla, hogy a cégnél ő lesz a társam a bajban, és végre nem a telefonom headset-jével kell a húszméteres jack-hosszabbítóval Laokoón-csoportot játszva zenét hallgatnom.

És most következnek az igazi gyönyörűségek, amik sokkal jobban feldobtak, mint Béla, és Philip:

3. Egy kiló félbarna Tesco-s kenyér:

Hát nem gyönyörű? Amiért igazán örültem annak, hogy ezen a borongós, havazós téli délutánon összehozott kettőnket a sors az az, hogy amikor megvásároltam még majdnem forró volt, és alig vártam, hogy hazaérve megkóstolhassam. A jobb csücskénél található külsérelmi nyom is eme csillapíthatatlan vágyamat jelzi.

4. A császárszalonna:

Most komolyan: láttatok ennél szebbet? Szinte tökéletes a zsír/hús aránya, friss, és egyből pavlovi reflexeket indít be az emberben (összefüggéseiben olyan mint egy jó nő)! Ő a legszebb császárszalonna amit az utóbbi években láttam!

Ennyi gyönyörűség láttán az ember nem is sajnálja a pénzt/kupont amit fizetett. Irigyelitek a szalonnámat is gondolom 🙂

Ez jó, megosztom!
  

  9 hozzászólás to “Soppingoltam”

  1. bachterman szerint:

   filip alatt rákay kálmánra gondolsz? jó amúgy a füles?
   használd egésséggel a kütyüket!
   friss kenyered és szalonnád nagyon irigylésre méltó.

  2. JonC szerint:

   és tényleg úgy hívják, hihetetlen (rá kellett keresnem) 🙂 köszönöm a dicsérő szavakat, én is nagyon büszke vagyok a szerzeményeimre!

   a fülest most tesztelem, nem úgy szól ahogy szeretném, de legalább jó nagy (meg olcsó)

  3. bachterman szerint:

   mi most befülesedtünk frau B.-vel; nekem razer barracuda, neki genius hs-05a lett a fején. jóság. majd írok valamit róluk. előre annyit, hogy a razer igen bitang ám.

  4. sztiv szerint:

   nekem is van egy olyan filipem, ha jól látom, pont ugyanaz a modell. a császárszalonna is igen jó ám, bár remélem tudod, hogy nem így szedték ki a disznóból, hanem ez különböző húsipari eljárásokkal lett ilyenre préselve. mindez azért ne mvon el élvezeti értékéből hálistennek, én magam is élvezettel hódolok a gasztronómia eme remek találmányának oltárán. örömmel látom, hogy a csücsköt levadásztad a kenyérről, kötelező művelet friss kenyér esetén. adhattál volna nekik is nevet 😀 filipről jut eszembe: csenki attila sztendápos félisten mondta itt nálunk a debreceni lovardában filipről, hogy annyire idegesítő látvány, hogy tévénézés közben legszívesebben letépné a fotelről a karfát és a szöges oldalával addig ütné a fejét, míg azt nem mondja: én vagyok a skálakópé 😀

  5. JonC szerint:

   igen, utána is néztem, hogy egészen drága jószágokról van szó. majd ha én leszek a cégnél a menedddzser veszek én is olyat magamnak 🙂

  6. bachterman szerint:

   a razer oké hogy drága, de a géniusz 2 forint volt… 😉

  7. Tsyga szerint:

   8 giga… az első winchesterem fele ekkora sem volt… (a második pont ekkora volt 🙂 )

  8. Bobo szerint:

   A higtech kütyüktöl eltekintve tiszta kolesz:D
   csak ott nemvolt péz császár szalonnára 🙂

  9. Sipi szerint:

   pont ilyen fülest boltoltam annó én is. eszméletlen, ahogy szólni képes – kollégák tanúsíthatják. 🙂 az egyetlen negatívuma, hogy nincs mikrofonja 🙁

  Kommentáld!

  
  preload preload preload