Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Új fogaskerék a blogon: Better feed plugin

Írta JonC Ekkor: 2010. január 28.

Beújítottam pár napja egy remek plugin-t a WordPress-em alá (amely így már majdnem két tucat ilyen kis kiegészítést pörget non-stop, a többiekről itt olvashatsz), amely arra hivatott, hogy az RSS feed-emnek generáljon egy kis láblécet, sőt ha egy postot kettévágok egy elegáns <!--more--> segítségével (ami a ‘Tovább is van…’ feliratú linkként szokott a blogon megjelenni), akkor a bejegyzés további része a feed-ben sem lesz olvasható, helyette egy csinos kis hivatkozás fogja jelezni az olvasónak, hogy rá kattintva elolvashatja a teljes szöveget immáron a blog hasábjain. Ezzel két célom volt:

 1. elkerülni azt, hogy feedből olvasva egyből “lelőjem a poént”, mivel általában akkor szoktam két részre bontani egy postot, ha a csattanót szeretném elszeparálni. Valami olyasmit akarok elérni, mint a Barátok közt végén a gondterhelt arccal kamerába meredő Miklóssal a filmesek, azaz: fel szeretném kelteni az olvasó kíváncsiságát, hogy mi lesz a folytatás, így ösztönözve őt a kattintásra
 2. informatív láblécet szerettem volna a feed-es postok alá, így kicsit barátságosabbá téve a hírfolyamomat

Ehhez találtam kitűnő megoldásra a Ozh’s Better feed nevű plugin személyében, amellyel megturbózhatjuk kicsit az RSS-ünket: kapunk egy pofonegyszerű felületet, amelyen minden szükséges linket, feliratot megszerkeszthetünk akár HTML-tudás nélkül is:

Persze van lehetőség kézzel is szerkeszteni a kódot, így rakhatunk be képet, videót, akármit ide, bár arra azért figyeljünk, hogy ne essünk a ló túlsó oldalára azzal, hogy a lábléc esetleg csicsásabb, mint maga a post, amihez tartozik 🙂

Tulajdonképpen lelkiismereti okokból írtam meg ezt a postot, ugyanis ma ki fogok venni egy pipát a plugin adminfelülten egy checkboxból, amit alapvetően illene bent hagynom, de talán ha kicsit promotálom a plugin-t, akkor nem fogok pokolra jutni. Az említett beállítás, amit ma off-ra fogok állítani a következő lesz:

Így már nyugodt szívvel törlöm a reklámot a feed-jeimből 🙂

Ez jó, megosztom!

  6 hozzászólás

  1. sztiv:

   Ezt a tovább is van linket pluginnal oldottad meg avagy php szerkesztgetéssel? 🙂

   A komment időpontja: 2010 január 28th, 13:18

  2. JonC:

   a pluginnal természetesen, csak az adminfelületének arról a részéről nem csináltam screenshotot. csak be kell írni egy mezőbe, hogy milyen szöveg jelenjen meg, és kész is.

   konkrétan így néz ki:

   Tovább a blogon ide: %%posttitle%% (%%wordcount_remain%% szóból áll)

   A komment időpontja: 2010 január 28th, 13:20

  3. sztiv:

   először én is pluginnal csináltam, de aztán kiváltottam egy php kódba ágyazott képpel. kicsit szenvedni kellett vele, mert nem találtam a helyét, de aztán meglett. még olyat akarnék, mint neked is van, hogy next post meg previous post. azt hogyan csináltad?

   A komment időpontja: 2010 január 28th, 16:10

  4. JonC:

   lesz róla egy post még ma, ha már belemelegedtem a WP-es témákba 🙂

   A komment időpontja: 2010 január 28th, 16:22

  5. JonC:

   tévedtem… mégse lesz post ma, mert mindjárt kivágom az ablakon a gépet, úgy felcseszett a WordPress, meg a kurva kódmegjelenítő pluginjai :@

   A komment időpontja: 2010 január 28th, 19:21

  6. sztiv:

   nekem egy screenshot, vagy egy rövid magyarázat is megfelel 🙂

   A komment időpontja: 2010 január 29th, 01:05

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11146 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 1 vendég, 2 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek