Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Ezt kérem a születésnapomra

Írta JonC Ekkor: 2010. február 4.

Megtaláltam a tökéletes ajándékot a születésnapomra (köszi a tippért cicám), amely történetesen éppen holnap lesz: 216 neodímium golyócskát szeretnék kérni, amelyek nikkellel vannak bevonva, ja és lehetőleg legyenek jó mágnesesek! Mi ebben a pláne? Elmegy az ember a csapágyboltba, aztán soppingol magának ilyet, nem? Bizonyságául annak, hogy ez mennyire nem így van itt egy mókás videó:

Nem semmi ugye? Hát még ebben a videóban miket művel vele az arc:

Utánanéztem ennek az okosságnak (amit mellesleg NeoCube-nak hívnak) a hivatalos oldalán is, ahonnan megtudhattam, hogy a segg a jövő ez a jövő Rubik-kockája, továbbá nagyon hasznos társ a hétköznapokban, mivel remekül oldja a stresszt, és fejleszti a kreativitást. Ráadásul – ellentétben a magas logikai készséget igénylő megannyi agyfacsaró játékkal – ennél nincs kifejezett cél, amit furmányos módon el kell érni, hanem csak tekergetni össze-vissza, úgyhogy még nekem sem fog nehézséget okozni a használata 🙂

Ami azért kicsit meglepett vele kapcsolatban, hogy a ‘Warnings’ fülre kattintva elolvashatjuk azt a figyelmeztetést, miszerint abban az esetben ha a golyókat burkoló fémköpeny megsérül (lepattan) azonnal hagyjuk abba a használatát, mivel a belül elhelyezkedő kriptonitról NdFeB-ről nem lehet tudni, hogy milyen hatással van az emberi szervezetre, szóval az se kizárt, hogy nő még egy fejed, esetleg tetőtől-talpig bepikkelyesedsz, kopoltyúd nő, és életed hátralevő részét az egyik közeli bányatóban leszel kénytelen leélni.

Ja, és tartozok egy vallomással: nem holnap lesz a szülinapom, hanem holnapután.

Ez jó, megosztom!

  4 hozzászólás

  1. Jucc:

   Nem holnap, nem is holnapután, hanem majd 10 hónap múlva lesz a szülinapod… 😛 majd akkor megkapod 🙂 de nekem is kell és az én szülinapom előbb van 😀

   A komment időpontja: 2010 február 4th, 19:38

  2. JonC:

   most muszáj lebuktatni? lehet hogy valamelyik olvasóm vett volna egyet sebtiben 😀

   A komment időpontja: 2010 február 4th, 19:40

  3. bachterman:

   na akkor majd megkapod karácsonyra.

   A komment időpontja: 2010 február 4th, 19:51

  4. JonC:

   you made my day… kár, hogy még csak február van 😀

   A komment időpontja: 2010 február 4th, 19:52

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11148 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 1 vendég, 3 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek