Ráktalicska

… hogy görbíti a teret…

Már megint ezek a szarul szocializált kockák…

Írta JonC Ekkor: 2009. október 15.

Az igazi SPAM lámakonzerv :)Tényleg nem akartam már velük foglalkozni mostanában (mert ugye megkapták az ívet itt és itt is), de megint kiakasztottak. Komolyan mondom érdemes egy ilyen cégnél dolgozni, mert szinte naponta van mit írni róluk. Ez köszönhető annak, hogy szegények nagyon unatkozhatnak, és van idejük mindenféle agyatlan baromságokkal idegesíteni a többieket, mint ahogy ez tegnap is történt (és ma is tart persze…).

Tegnap ugyanis – néhány óra leforgása alatt – 16(!!) mail esett be a céges fiókomba, amelyeknek 90%-a azt a témát járta körül, hogy milyen az egyik fehérvári konditerem. Olvashattam véleményeket, plafonmagasság-elemzést (“A mennyezetet nem találtam alacsonynak 3,5 méter körül lehet” meg ilyenek), súlyokkal kapcsolatos okfejtéseket (“A gépek újak, amerikaiak. Ezért van angolszász egységekben a súlymérték, de mellé oda van írva kilogrammban is igaz kisebb betűkkel.”), szóval kábé csak a recepciós csaj mellméreteit nem taglalták ki a levelek küldői (bár annak lehet, hogy több értelme lett volna). Nekem ezzel az égadta világon semmi bajom nem volt, csak egy: az hogy K**VÁRA nem érdekel! Nem fogok se oda, se máshova gyúrni járni (pedig egyszer már elhatároztam anno… :)), meg különben is milyen dolog körlevélben levelezni egymással? Azt a 3-4 embert akik egymásnak osztják érdekli a téma, de a maradék több mint százat tutira nem. Az egész alapja az volt, hogy valamelyik gyurmamester megreklámozta a helyet egy aranyos körlevél segítségével (=spam), amit a többi agyatlan hülye “Válasz mindenkinek”-kel reagált le tizenvalahány alkalommal, és lőn káosz. Az egyik alulszocializált barom még azt is megírta, hogy:

Speciel nekem is a Magma van közelebb, és meg vagyok vele elégedve. Tehát maradnék, bármi legyen is a terv a későbbiekre való tekintettel…

Ki a f*szomat érdekel rajtad kívül, hogy hova jársz gyúrni? És miért küldöd el 150 embernek?

Az első pár témát körüljáró levél után persze jöttek az ehhez hasonló mailek is, hogyaszongya:

annak, akit illet..
vegyetek le erről  a lev.listáról, léci

meg, ilyenek, hogy:

Dettó…
fantasztikus a két oldal véleményezése,de inkább a bolhapiacra tegyétek fel…tippem szerint a többséget nem érdekli se az egyik se a másik….függetlenűl a véleményektől.
Szóval köszi hogy levesztek a listáról!

Szóval az okoskáim most már ráálltak arra, hogy körlevélben tiltakozzanak a körlevelek ellen. Eddig ezt a jelenséget csak MyVip-en tapasztaltam a kicsit khm… butább ismerőseimtől (és ez is vastagon közrejátszott abban, hogy töröljem onnan a regisztrációmat), de hogy egy olyan cégnél lássak ilyet, ahol elvileg mindenki kurva okos, meg diplomázott szakember… Ma is jött már három antikörlevél körlevél, és még csak 9 óra!

Ez jó, megosztom!

  3 hozzászólás

  1. Kontraszelekció | Ráktalicska:

   […] való képességét réges-régen elvesztett hiperkocka már megint alkot. Volt ugye az a sztori, amikor közülük jópáran nekiálltak körlevelekben tiltakozni a körlevelek ellen, aztán […]

   A komment időpontja: 2010 február 23rd, 14:33

  2. dickheadz:

   Nem is tudom, engem jó pár év ‘ipari termelésben való aktív közreműködés’ után kifejezetten megnyugtatna, h “csak” ilyen problémák lennének a munkahelyen… 😉 Apropó:Nincs felvétel hozzátok? 🙂
   (Tudom, én vagyok a lame, mert nem vállaltam el anno, pedig simán felvettek volna… 🙁 )

   A komment időpontja: 2010 augusztus 15th, 13:46

  3. JonC:

   most már csak csínján vesznek fel embereket nagynéha, de egy mailcím/telszám kombóval szolgálhatok mailben, hátha…

   A komment időpontja: 2010 augusztus 16th, 13:44

  Írj kommentet!

  

  Top 5 post

  

  Érdekesség még, hogy 797 darab post, és 11419 darab kommentár született a blogon 2009. szeptember 12. óta. 1 bot - most ennyien vagytok/vagyunk az oldalon.

  Tagek